شارژ بیسیم و لیست گوشی هایی که از این فناوری پشتیبانی می کنند
شارژ بیسیم و لیست گوشی هایی که از این فناوری پشتیبانی می کنند
شارژرهای wireless چگونه عمل میکنند؟
درواقع شارژ wireless شارژ و ایجا د جریان از نوع القایی-الکتریکی است که از ایجاد یک میدان مغناطیسی متناوب برای کارکردش استفاده میکند. وقتی شما اسمارتفون خود را روی پد شارژ wireless قرار دادید آنرا وارد یک میدان مغناطیسی کردهاید که بدون نیاز به کابل شارژ و سیم و اینگونه اتصالات، دستگاه شما را شارژ میکند. ناگفته نماند که برای بهرهوری از این فناوری نوین اسمارتفون شما باید به سخت افزاری تجهیز شده باشد که این تکنولوژی را ساپورت کند. شرژ wireless یک شیوه نوین و آسان برای شارژکردن اسمارتفون است از طرفی این فناوری نوین زمانی بیشتر شناخت شد که iphonex، iphone8و iphone8plus روانه بازار شد و از آن موقع تاکنون از آپشنهای اساسی هر اسمارتفونی محسوب میشود و در دستگاههای اندرویدی نیز محبوبیت خود را بدست آورده. فرآیند شارژ وایرلس القایی است و سعی دارد توان را به سیمپیچ جذبی پشت گوشی انتقال دهد. زمانی اسمارتفون شما شارژ خواهد شد که آنرا روی پد مخصوص قرار دهید. ارتباط موثر سیمپیچ گیرنده جریان و پد میتواند فرایند شارژ را تسریع کند. اگر شما هم با این توضیحا به خرید اسمارتفونی با این فناوری فکر میکنید باید بدانید که شارژ wireless فناوری به روز و جدیدی است اما بدان معنا نیست که تمام انتظارات شما را از سیستمهای امروزی شارژ گجت هوشمند برطرف میکند. این نوع شارژ از روشهای مرسوم دیگر کند تر است و از فناوری fast charging پشتیبانی نمیکند پس اگر سرعت شارژ از فاکتورهای اصلی شماست این فناوری در آن نمیگنجد.
استانداردهای شارژ wireless
کمپانیها و برندهای متعدد و مشهوری از فناوری نوین شارژ wireless استفاده میکنند ولی اکثر آنها از استانداردهای شارژ وایرلس QI و PMA بهره بردند.
تکنولوژی شارژ وایرلس QI
در استاندارد جهانی فناوری QI شارژ وایرلس از طریق ایجاد جریاد القایی-الکتریکی بوسیله قرارگیری دستگاه روی یک پد بیسیم انجام میپذیرد. در محصولات کمپانیهایی مثل apple و SAMSUNG GALAXY استفاده از این تکنولوژی به چشم میخورد. امکانات این تکنولوژی در اکثر اماکن مانند مراکز خرید، فرودگاهها، اماکن عمومی و… مشاهده میشود.
تکنولوژی شارژ وایرلس PMA
یکی دیگر از استانداردهای شارژ وایرلس PMA است که تقریباً مبتنی بر QI است و مانند آن بر مبنای انرژی القایی – الکتریکی کار میکند. برای استفاده از این استاندارد باید اسمارتفون از این فناوری پشتیبانی کند. اما کمپانی SAMSUNG به طور هوشمندانه در محصولات خود از هردو استاندارد QI و PMA استفاده کرده است. یعنی اسمارتفونهای SAMSUNG روی پدهای هر دو استاندارد شارژ wireless شارژ میشوند.
معایب و مزایا شارژ wireless
– دوام و استحکام: اینکه هر روز لازم نیست شارژر را به پریز برق وصل کنید و کابل را به اسمارتفون متصل کنید موجب آسیب کمتر به باتری، درگاه ورودی شارژر و پریز برق میشود.
– راحتی: با وجود شارژرهای وایرلس دیگر نگران گم شدن یا جاماندن کابل شارژ در منزل یا محلکار نباشید.
– سرعت شارژ کم: از نقاط ضعف شارژر وایرلس به نسبت شارژهای مرسوم میتوان به عدم پشتیبانی آنها از تکنولوژی fast charging اشاره کرد.
– راندمان کم و تولید گرما: بدلیل سیستم القایی کارکرد و تبدیل مدام جریان مغناطیسی به الکتریسیته و عکس آن، انرژی تلف میشود و به گرما تبدیل میشود. راندمان شارژر وایرلس بین 60 تا 70 درصد است درحالی که در شارژرهای سیمی مرسوم این راندمان به 90 درصد میرسد.
بهترین اسمارتفونهایی که از فناوری نوین شارژ وایرلس پشتیبانی میکنند:
شارژرهای بیسیم یا وایرلس که استفاده از آنها امروزه بسیار مورد استقبال قرار گرفته است مزایایی دارد از جمله آنکه موجب صرفهجویی در وقت، عدم نیاز به استفاده از کابل شارژ و سیمهای متعدد و… میباشد معمولا اسمارتفونهایی از این تکنولوژی نوین پشتیبانی میکنند که بدنهای از جنس شیشه دارند و این فناوری در مدلهای پرچمدار برندهای محبوب، آپشن محسوب میشود. هملنطور که گفتیم شارژ وایرلس دو استاندارد QI و PMA دارد که در این میان QI فراگیرتر و پراستفاده تر است.
اگر شما هم مجذوب استفاده از این تکنولوژی نوین شدهاید ما در این مبحث برای شما لیست چند گزینهای از اسمارتفونهایی که از این قابلیت پشتیبانی میکنند تهیه کردهایم البته شایان ذکر است که این فقط چند مورد است و شامل تمام اسمارتفونهای مجهز به این قابلیت نیست در اکثر موارد موجود در این لیست برای بکارگیری قابلیت شارژ وایرلس باید چد مخصوص خودش را تهیه کنید از جمله اسمارتفونهای کمپانی SAMSUNG اما در کل این اسمارتفونها بدلیل بهرهگیری از این سیستم شارژ نوین یک سروگردن از سایر محصولات بالاتر هستند.
1- اسمارتفون Huawei P30pro
جدیدترین اسمارتفون تولید کمپانی Huawei مدل p30pro است که دارای دوربین بسیار قوی و طراحی زیبایی است این اسمارتفون از قابلیت شارژ وایرلس و شارژ وایرلس معکوس پشتیبانی میکند. این دستگاه به سنسور اثرانگشت نیز مجهز است. شارژ وایرلس معکوس اسمارتفون را به یک پاوربانک وایرلس برای سایر گجتهای هوشمند مبدل میسازد. سیستم پردازش این دستگاه کیرین 980 است و دارای نمایشگری منحنی با ابعاد 6.4inch است این دستگاه ضد آب و ضد گرد و غبار است و استاندارد IP68 دارد. باتری این محصول ظرفیتی معادل با 4200mAH دارد و حافظه داخلی آن 512GBاست که قابلیت ارتقاء با کارت حافظه دارد.
2- SAMSUNG GALAXY S10
تمامی مدلهای اسمارتفون جدید کمپانی SAMSUNG یعنی مدلهای GALAXY S10، GALAXYS10plus و GALAXYS10e مجهز به سیستم شارژ wireless هستند که کمپانی SAMSUNGاز این تکنولوژی تحت عنوان wireless powershare بهره برده است در میان این سه مدل ما پلاس را پیشنهاد میکنیم این مدل به سبب نمایشگر بزرگتر، دوربین جلوی قوی و سه دوربین اصلی درکنار حسگر اثرانگشت داخل صفحه و استاندارد IP68 اسمارتفونی مناسب و به روزی است.
3- SAMSUNG GALAXY note9
این اسمارتفون لقب بهترین را در سال 2018 میلادی به خود اختصاص داده است و در دسته اسمارتفونهای با قابلیت پشتیبانی از شارژ wireless قرار میگیرید. سیستم پردازش این دستگاه اسنپدراگون 865 یا اگزینوس 9810 است و دارای حافظه RAM با ظرفیت 8GB میباشد.ظرفیت باتری آن معادل با 4000mAH است و نماشگری در ابعاد 6.4inch دارد و دارای استاندارد IP68 است. حافظه داخلی این دستگاه با رم میکرو اس دی تا 512GB قابل افزایش است و از بلوتوث کممصرف بهره برده.
4- SONY xpriaXZ3
این مدل از اسمارتفونهای تولید کمپانی SONY از فناوری شارژ وایرلس پشتیبانی میکند اما نمیتوان آنرا بهترین تولید این کمپانی دانست در این مدل ویژگیهای مثبتی نظیر نمایشگراولد منحنی و اسپیکرهای دوگانه جلو دارد.
5- Google pixel3, Xl3
هردوی این اسمارتفونها از فناوری نوین شارژ وایرلس پرسرعت (10ولت) پشتیبانی میکنند . در دسته بهتری اسمارتفونهای موجود هستند. طراحی و سیستم این دو اسمارت فون حدوداً مشابه است در هردوی آنها از سیستم پردازش اسنپدراگون 845 استفاده شده و حافظه RAM با ظرفیت معادل با 4GB دارند. از طرفی فضای ذخیره اطلاعات در آنها نیز معادل 64GB و 128GB میباشد. کیفیت دوربین هردو مدل معادل با 12.2MP است و کیفیت تصویر بسیار خوبی دارد تفاوت عمده در صفحه نمایش است در pixel3 صفحه نمایش با ابعاد 5.5inch با کیفیت FHD تعبیه شده اما در XL از صفحه نمایش 6.3inch استفاده شده است.
6- Huawei mate20pro
این مدل از شارژ وایرلس 15ولت پشتیبانی میکند و اولین اسمارتفون مجهز به قابلیت شارژ معکوس است از ویژگیهای آن میتوان به حسگر تشخیص چهره 3D، حسگر اثرانگشت درون صفحه، باتری مناسب و با ظرفیت کافی، نمایشگر 6.3 اینچی و تراشه کیرین980 با حافظه RAM با ظرفیت معادل 8GB در کنار بدنهای شیشهای-فلزی در رنگهای خیرهکننده اشاره کرد.
7- Xiaomi Mi9
این اسمارتفون در لیست ما آخرین مورد از بهترینهای با قابلیت شارژ wireless است در این مدل از سیستم پردازش اسنپدراگون855 و دوربین مجهز به سه لنز و حسگر اثرانگشت درون صفحه استفاده شده است. این مدل با استفاده از فناوری وایرلس باتری را در مدت زمان 100 دقیقه به طور کامل شارژ میکند و با استفاده از شارژ سیمی این مسیر را در مدت 65 دقیقه طی میکند. ورژن نهایی این مدل دارای حافظه RAM با ظرفیت 6GB و حافظه داخلی با ظرفیت 64GB یا 128GBاست. در ادامه بحث به معرفی لیست کاملی از اسمارتفونهای با قابلیت شارژ وایرلس خواهیم پرداخت.
– اسمارتفونهای تولید کمپانی apple که از تکنولوژی شارژ وایرلس پشتیبانی میکنند: iphoneXR، iphoneXS، iphoneXSmax، iphone8، iphone8plus.
– اسمارتفونهای SAMSUNG GALAXY که از قابلیت شارژ وایرلس پشتیبانی میکنند: S10، S10plus، note10، S9، S9e، S8، S8plus، S7، S7plus.
– اسمارتفونهای SONY که از قابلیت شارژ وایرلس پشتیبانی میکنند: مدلهای xpriaXZ، xpriaXZ3، xpria2، premium XZ2.
– اسمارتفونهای LG که از فناوری شارژ وایرلس پشتیبانی میکنند: G7، G30 thinQ، G6، G4(US version only)، 3 optical.
– اسمارتفونهای Nokia که از فناوری شارژ وایرلس پشتیبانی میکنند: مدلهای
9pureview8 sirocco.
– اسمارتفونهای Huawei که از فناوری شارژ وایرلس پشتیبانی میکنند: مدلهای mate30proو mate20pro.
– اسمارتفونهای Microsoft lumia که از فناوری شارژ وایرلس پشتیبانی میکنند:1520و1020و930و929و928و920
– اسمارتفونهای Google که از فناوری شارژ وایرلس پشتیبانی میکنند: مدلهای pixel، pixel3 و XL3
– اسمارتفونهای Nexus که از فناوری شارژ وایرلس پشتیبانی میکنند: Nexus5 و Nexus6
– اسمارتفونهای Blackberry که از فناوری شارژ وایرلس پشتیبانی میکنند: مدل Priv (Plus more devices)