بهترین لپ تاپ دانشجویی و اقتصادی (مهر ۹۹)
واقعیت این است که مثل چند سال پیش، لپتاپ دیگر کالایی نیست که بهراحتی بتوان آن را تهیه کرد. حالا برای خرید لپتاپ نو، در خوشبینانهترین حالت باید چند ۱۰ میلیون تومان هزینه کنید. در این اوضاع و احوال، دانشجویان قشری هستند که بیشترین سختی را متحمل میشوند؛ کسانی که بهدلیل وضعیت تحصیلی مجبور هستند لپتاپ تهیه کنند؛ ولی اکثرشان نمیتوانند چنددَه میلیون تومان برای خرید لپتاپ مناسب بپردازند.
بهترین لپتاپ دانشجویی مدلی است که بتواند با کمترین قیمت، همه وظایف روزمره را انجام دهد
همین موضوع باعث شد راهنمای خرید بهترین لپتاپ دانشجویی را تهیه کنیم. در این مقاله، قصد داریم بهترین لپتاپهای ارزانقیمت بازار را معرفی کنیم تا بتوانید با کمترین هزینه، بهترین کامپیوتر شخصی قابلحمل را بخرید. البته در نظر داشته باشید منظور از «لپتاپ ارزانقیمت» دستگاههایی با قیمت ۱۰ تا ۲۵ میلیون تومان است.
راهنمای خرید لپتاپ اقتصادی
دنیای لپتاپ شامل مدلهای زیادی از برندهای متنوعی است که هر یک از این مدلها با چندین مشخصات فنی عرضه میشوند. این موضوع منجر به پیچیدگی بیش از حد خرید بهخصوص برای کاربران عادی میشود که اطلاعات چندانی از دنیای سختافزار ندارند. بههمین دلیل برای خرید لپتاپ با هر بودجهای، نکاتی مهم را ذکر میکنیم که با در نظر داشتن آنها، قادر به انتخاب بهترین گزینه برای کاربری خود خواهید بود؛ حتی گزینهای که شاید در فهرست پایین حضور نداشته باشد.
ابتدا در نظر داشته باشید که لپتاپهای اقتصادی برای کاربریهای عادی مانند گشتوگذار در اینترنت، کار با نرمافزارهای مجموعه آفیس، ویرایش سبک تصاویر، تماشای فیلم و لذت از موسیقی کاربرد دارند. با اینکه امکان اجرای نرمافزارهای مهندسی دردسترس است، اما نباید انتظار اجرای سریع و بدون مشکل پروژههای سنگین را داشته باشید. با درنظرگرفتن کاربریهای مذکور، موارد زیر را مدنظر داشته باشید:
- لنوو و ایسر باتوجهبه قیمتهای جهانی، پشتیبانی مناسب در ایران و کیفیت ساخت خوب در این رده قیمتی بیشتر توصیه میشوند.
- پردازنده مهمترین عنصر در خرید لپتاپ بهشمار میرود. پردازندههای نسل هشتم تا دهم پنتیوم و Core i3 اینتل و سری ۳۰۰۰ رایزن ۳ و ۵ در این بازه قیمتی دردسترس خواهند بود که عموما ۲ هسته و ۴ ترد پردازشی (۴ هسته و ۸ ترد پردازشی برای رایزن ۵ و ۷) دارند. پیشنهاد ما مدلهای مجهز به Core i3 (توان پردازشی خوب) یا رایزن ۳ و ۵ سری ۳۰۰۰ (توان گرافیکی بهتر در مقایسه با اینتل) است.
- اگر استفاده از لپتاپ تا سالهای آینده را در برنامه دارید، پیشنهاد میکنیم از خرید محصولات مجهز به پردازندههای سلرون اینتل و انواع Core i3 نسلهای قبل از ۸ خودداری کنید.
- در صورتی که بودجه زیادی ندارید میتوانید مدلی با ۴ گیگابات حافظه رم خریداری کنید تا در آینده ۴ گیگابایت رم دیگر به آن بیافزایید.
- حافظهی SSD نقش بسیار مهمی در عملکرد کامپیوتر دارد. باتوجهبه فقدان این حافظه در اکثر لپتاپهای این ردهی قیمتی، قویا پیشنهاد میکنیم افزودن SSD را پس از خرید برنامهریزی کنید. با ۶۰۰ هزار تومان میتوانید ۱۲۰ گیگابایت SSD برای ویندوز و نرمافزارهای اصلی خود تهیه کنید.
- لپتاپی با پردازنده Core i3 نسل هشتم و SSD عملکرد به مراتب بهتری در مقایسه با لپتاپی با Core i3 نسل دهم و هارد دیسک خواهد داشت. پس میتوانید با صرفهجویی اندک در خرید اولیه، بلافاصله لپتاپ خود را به SSD مجهز کنید.
- حتما لپتاپ را از نزدیک بررسی و کیفیت ساخت آن را با دیگر گزینههای مدنظر مقایسه کنید. لپتاپهای ردهپایین برخی برندها کیفیت ساخت پایین و خرابی بالایی دارند.
- این دسته از لپتاپها ظرفیت باتری بالایی ندارند و به همین دلیل نباید توقع شارژدهی بیش از ۳ تا ۵ ساعت را داشته باشید.
- عموم محصولات موجود به نمایشگرهای HD با رزولوشن ۱۳۶۶ در ۷۶۸ پیکسل مجهز هستند.
- رزولوشن نمایشگر مهمترین مولفه نیست. برخی مواقع لپتاپهایی با رزولوشن HD کیفیت تصویر و زاویه دید (زاویه دید مولفه بسیار مهمی در لپتاپها است) به مراتب بهتری از رقبای Full HD خود دارند.
- صفحهنمایشهای مات صرفا خوانایی بهتری زیر تابش مستقیم نور دارند؛ اما کیفیت رنگها و جذابیت بصری کمتری در مقایسه با رقبای خود مجهز به صفحهنمایشهای عادی دارند.
بهترین لپتاپهای دانشجویی و اقتصادی تا ۱۲ میلیون تومان
اگر نخواهید لپتاپ دست دوم بخرید، باید بدانید در زمانیکه این مقاله را مینوشتیم، حداقل باید بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان برای خرید لپتاپ هزینه میکردید. در این بازه قیمتی، لپتاپهای زیادی در بازار وجود دارد که اکثرشان هم مشخصات کموبیش یکسانی دارند. دراینمیان، مدلهایی هستند که درمقایسهبا سایر مدلها، ارزش خرید بیشتری دارند و تجربه کاری بهتری را دراختیارتان قرار میدهند.
ایسر اسپایر A315
سری لپتاپهای اسپایر A315 ایسر بهصورت کلی یکی از لپتاپهای اقتصادی برتر بازار محسوب میشود که از بازه قیمتی بیشتر از ۱۰ میلیون تومان شروع میشود و به مدلهایی با قیمت ۴۰ میلیون تومان میرسد. اگر بخواهید با کمترین هزینه ممکن کامپیوتر قابلحمل بخرید، میتوانید یکی از مدلهای اقتصادی سری لپتاپ ایسر اسپایر A315 را تهیه کنید؛ مدلهایی که از چهار گیگابایت رم و پردازندههای سلرون N4000 اینتل بهره میبرند. این ترکیب سختافزاری میتواند قدرت کافی را برای انجام بیشتر وظایف روزمره مثل مرورگری اینترنت و تماشای ویدئو و کار با نرمافزارهای آفیس مثل ورد و اکسل و پاورپوینت فراهم میکند.
مزیت اصلی این لپتاپ درمقایسهبا مدلهای همقیمت، روکش مات نمایشگر است که جلو انعکاس نور را میگیرد. بهعلاوه، این دستگاه طیف گستردهای از درگاهها ازجمله درگاه شبکه و خروجی HDMI و درگاههای USB 3.0 و USB 2.0 را دراختیارتان قرار میدهد.
لنوو آیدیاپد 330
آیدیاپد ۳۳۰ جدیترین رقیب اسپایر A315 در بازار لپتاپهای اقتصادی محسوب میشود. لنوو همیشه به تولید لپتاپهایی ارزان و با ارزش خرید زیاد معروف است و سری آیدیاپد ۳۳۰ هم از این قاعده مستثنا نیست. اگر صرفا مشخصات سختافزاری برایتان مهم باشد، میتوانید مدلی از سری لپتاپ لنوو آیدیاپد ۳۳۰ را با پردازنده سلرون N4000 و هشت گیگابایت رم با کمی گرانتر از ایسر A315 تهیه کنید. البته در نظر داشته باشید که آیدیاپد ۳۳۰ درمقایسهبا لپتاپ ایسر کمی سنگینتر و باتریاش حدود ۲۰ درصد ضعیفتر است. البته اضافهوزن آیدیاپد ۳۳۰ به درایو نوری (DVD-RW) آن برمیگردد که آیدیاپد ۳۳۰ را درحدود ۱۰۰ گرم از ایسر A315 سنگینتر کرده است.
بهترین لپتاپهای دانشجویی و اقتصادی تا ۱۶ میلیون تومان
افرادی که قدرت پردازندههای سلرون و پنتیوم برایشان کافی نیست و میخواهند لپتاپی بخرند که هم بتوانند سالهای بیشتری با آن کار کنند و هم کارهای سنگینتری مثل ویرایش عکس و اجرای برخی نرمافزارهای مهندسی را انجام دهند، باید به سراغ لپتاپهایی در بازه قیمتی ۱۶ میلیون تومان بروند.
با افزایش ۳۰ درصدی قیمت، بزرگترین تغییر در انتخابها افزایش چشمگیر قدرت پردازشی است. بازه قیمتی ۱۶ میلیون تومان دراختیار لپتاپهایی با پردازنده Core i3 اینتل و رایزن AMD قرار دارد که میتوانند همراه مناسبی در کل دوران تحصیل دانشجو باشند. درادامه، بهترین لپتاپهای دانشجویی در بازه قیمتی ۱۶ میلیون تومان را معرفی میکنیم.
ایسوس X509
سری X509 ایسوس طبق ادعای شرکت سازنده یکی از کوچکترین لپتاپهای جهان برای کارهای روزمره محسوب میشود. این سری لپتاپ اقتصادی که میتوانید برخی از مدلهای آن را با قیمتی کمتر از ۱۶ میلیون تومان در بازار ایران پیدا کنید، به لطف بهرهگیری از نسل دهم پردازندههای Core i3، میتواند قدرت کموبیش خوبی را برای اجرای اکثر نرمافزارها ارائه کند.
بهجز پردازنده مرکزی، سایر امکانات ایسوس X509 مثل دیگر لپتاپهای اقتصادی است که برای نمونه میتوانیم به نمایشگر ۱۵ اینچی با رزولوشن 768×1366 پیکسل، یک ترابایت فضای ذخیرهسازی و چهار گیگابایت رم اشاره کنیم. اگر میتوانید چند صد هزار تومان بیشتر هزینه کنید، پیشنهاد میکنیم که رم دستگاه را حتما به ۸ گیگابایت افزایش دهید تا با خیال راحت بتوانید از نرمافزارهای سنگینتری مثل فتوشاپ هم استفاده کنید.
البته در نظر داشته باشید که مدلهایی از ایسوس X509 با پردازندههای Core i7 و کارت گرافیک مجزا هم در بازار وجود دارند، ولی برای خرید آنها باید حدود ۲۵ میلیون تومان هزینه کنید.
لنوو تینکپد E590
سری لپتاپهای تینکپد E لنوو به معرفی نیازی ندارند. این لپتاپها جزو لپتاپهای مهندسی محبوب و پرفروش هستند و دلایل زیادی هم برای این موضوع وجود دارد. بدنه خوشساخت و باکیفیت، کیبورد عالی و درگاههای فراوان فقط بخشی از امکانات این لپتاپ محسوب میشود. تینکپد E590 یکی از مدلهای جدید سری E بهحساب میآید که میتوانید مدلهایی از آن را در بازه قیمتی حدود ۱۶ میلیون تومان پیدا کنید.
برای دانشجویی که بیشترِ زمان خود را در شبکههای اجتماعی یا نرمافزارهای آفیس سپری میکند، کیبورد مناسب یکی از مزیتهای مهم لپتاپ است؛ بههمیندلیل، میتوانیم E590 را انتخاب مناسب و هوشمندانهای در این بازهی قیمتی بدانیم. مدلی که در این بازهی قیمتی میتوانید بخرید، از پردازندهی نسل هشتم Core i3، چهار گیگابایت رم و یک ترابایت هارددیسک بهره میبرد. البته اگر قصد دارید با لپتاپ خود عکس و ویدئو ویرایش کنید، پیشنهاد میکنیم رم دستگاه را به ۸ گیگابایت افزایش دهید.
بهترین لپتاپهای دانشجویی و اقتصادی تا ۲۰ میلیون تومان
به بازه قیمتیای میرسیم که احتمالا از دسترس بیشتر دانشجویان خارج است. لپتاپهایی که بین ۱۶ تا ۲۰ میلیون تومان قیمت دارند، سرعت زیاد و امکانات خاصی ارائه میدهند که ممکن است برای همهی دانشجویان کاربردی نباشد؛ ولی اگر قرار است از نرمافزارهایی سنگین استفاده کنید یا میخواهید آیندهنگرانهتر خرید کنید، لپتاپهای زیر را مد نظر داشته باشید.
لنوو آیدیاپد L3
Ideapad L3 نسل جدید سری محبوب و اقتصادی لپتاپهای لنوو است که با طراحی جذابتر و تجهیز به پردازندههای نسل دهمی اینتل از گزینههای مناسب بازار بهشمار میرود. استفاده از پردازندهی Core i3 10110U درکنار ۴ تا ۸ گیگابایت حافظهی رم و ۵۰۰ گیگابایت تا یک ترابایت حافظهی HDD، آیدیاپد L3 را به یکی از بهترین گزینههای بازار برای انجام کاربریهای عادی تبدیل میکند. نمایشگر HD را شاید بتوان اصلیترین پاشنهی آشیل این محصول لنوو دانست.
اچپی 15s
اچپی 15s یکی از لپتاپهای قابل حمل بهصرفه و جذاب موجود در بازار ایران است. اگر قصد دارید یکی از دو لپتاپ قبلی را بخرید، دلایل زیادی وجود دارد که هزینهی بیشتری بپردازید و اچپی 15s را بخرید. ازلحاظ قدرت خام پردازشی، پردازنده Ryzen 3 موجود در دل اچپی 15s قدرتی مشابه پردازنده نسل هشتم Core i3 ارائه میدهد؛ ولی موضوعی که سرعت زیاد این دستگاه را تضمین میکند، حافظهی SSD آن است که از درگاه M.2 استفاده میکند. با چنین حافظه پرسرعتی، نهتنها فقط چند ثانیه پس از روشنکردن دستگاه میتوانید از ویندوز استفاده کنید؛ بلکه کپی فایلها و اجرای برنامهها و حتی کار با آنها با سرعت خیلی زیادی انجام میشود.
موضوع بعدی نمایشگر اچپی 15s است که جزو ارزانترین لپتاپهایی محسوب میشود که از نمایشگر Full HD استفاده میکند. بد نیست بدانید این نمایشگر ۱۵ اینچی روکش مات هم دارد تا انعکاس نور مزاحم کارکردن نشود.
لنوو آیدیاپد L340
اگر قید نمایشگر Full HD و حافظه SSD را بزنید، میتوانید لپتاپ قدرتمندتری بخرید. لنوو L340 با سختافزار متفاوت و در بازههای قیمتی مختلفی وارد در بازار عرضه شده است. اگر بخواهید درحدود ۲۰ میلیون تومان هزینه کنید، میتوانید مدلی از L340 را تهیه کنید که از پردازنده رایزن ۷ با تراشه گرافیکی وگا ۱۰ بهره میبرد. این یعنی علاوهبر اجرای روان نرمافزارهای مهندسی، میتوانید کارهای جدیتری مثل ویرایش عکس و بازیهای کامپیوتری نهچندان سنگین را هم اجرا کنید.
همانطورکه در راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ هم گفتیم، L340 یکی از لپتاپهای قدرتمند با قیمت کمتر از ۲۰ میلیون تومان محسوب میشود. مزیت خرید چنین لپتاپی این است که به امکانات جذاب دیگری نیز دست پیدا میکنید که معمولا فقط در مدلهای پرچمدار دیده میشود. برای نمونه، این مدل بهصورت سختافزاری از فناوری Dolby Audio پشتیبانی میکند و کیفیت صدای مطلوبی دارد. لنز وبکم دستگاه هم میتواند بسته شود تا خیالتان از بابت حریم شخصی راحت باشد. درنهایت، نمایشگر L340 میتواند نور آبی را درصورت نیازتان کاهش دهد تا دچار خستگی چشم نشوید.
بهترین لپتاپهای دانشجویی و اقتصادی تا ۲۵ میلیون تومان
بهاحتمال زیاد، هیچکدام از دانشجویان و کسانی که بهدنبال خرید لپتاپ اقتصادی باشند، نمیخواهند بیشتر تا ۲۵ میلیون تومان هزینه کنند؛ مگر درصورتیکه برای اجرای نرمافزاری ویژه یا انجام پروژههای دانشگاهی به پردازندههای قدرتمند از سری Core i7 نیاز داشته باشند یا مدل سبک و باریکی میخواهند که همیشه همراهشان باشد. شاید هم بخواهند کمی بیشتر هزینه کنند؛ ولی لپتاپی بخرند که تا سالهای سال بتواند بهراحتی همهی نرمافزارهای موردنیازتان را اجرا کند. درادامه، مدلهایی که معرفی میکنیم، بهنوعی بهصرفهترین لپتاپهای دانشجویی پرچمدار بهشمار میروند؛ مدلهایی که با حداقل قیمت، امکانات چشمگیری را در اختیارتان قرار میدهند.
ایسر اسپایر A315
بله، درست خوانید. در این مقاله برای دومینبار میخواهیم سری اسپایر A315 ایسر را پیشنهاد دهیم. همانطورکه در ابتدا گفتیم، سری اسپایر ایسر یکی از لپتاپهای اقتصادی برتر بازار محسوب میشود که با سختافزار مختلفی در بازار عرضه میشود. اگر بخواهید حدود ۲۵ میلیون تومان هزینه کنید، میتوانید یکی از بهترین مدلهای سری A315 را بخرید؛ مدلی که به پردازنده Core i7، نمایشگر Full HD، حافظه هیبریدی (هارددیسک + SSD)، کارت گرافیک مجزا و درگاههای فراوان مجهز شده است.
در حقیقت ایسر A315 را میتوانیم پرچمدار لپتاپهای اقتصادی بدانینم؛ چراکه اکثر لپتاپهای همقیمت این مدل، قدرت پردازشی و امکانات بهمراتب کمتری را ارائه میدهند.
لنوو آیدیاپد L3
کانفیگ مجهز به پردازندهی Core i5 و Core i7 لپتاپ Ideapad L3 از دیگر گزینههای مناسب برای بازهی قیمتی کمتر از ۲۵ میلیون تومان است. از دیگر مشخصات فنی این لپتاپ میتوان تجهیز به حافظهی رم تا ۱۲ گیگابایت اشاره کرد. بزرگترین نقطهی قوت آن نیز استفاده از حافظهی سریع SSD درکنار HDD دانست که همانطور که پیشتر عنوان شد، عملکرد کامپیوتر را به شکل قابل توجهی افزایش میدهد. پنل Full HD مات نمایشگر نیاز بسیاری از کاربران در بهخوبی تأمین خواهد کرد.
ایسوس ویووبوک R521
ایسوس از خوشنامترین سازندگان دنیای کامپیوترهای شخصی و لپتاپها است. اگر بودجهی خود را به ۲۵ میلیون تومان افزایش دهید، گزینههای متعددی از این برند را خواهید یافت که R521 از سری Vivobook از موارد مناسب بهشمار میرود. این لپتاپ از پردازندههای Core i 5 و Core i7 نسل دهمی اینتل بهره میبرد که برخلاف بسیاری از رقبای خود، انواع آیسلیک را بهجای کامتلیک برگزیده است. پردازندههای آیسلیک اینتل بهلطف استفاده از لیتوگرافی ۱۰ نانومتری (در مقایسه با فرایند ساخت ۱۴ نانومتری در کامتلیکها) مصرف کمتر انرژی و عمر باتری بهتر را به ارمغان میآورند. واحد گرافیکی یکپارچهی آیریس پلاس نیز توان پردازشی بسیار خوبی را بههمراه دارد تا نیاز به پردازندههای گرافیکی جداگانه را تا حد زیادی مرتفع کند.
نمایشگر Full HD مات، ۸ گیگابایت حافظهی رم و حافظهی ذخیرهسازی یک ترابایتی از نوع HDD از دیگر مشخصههای این لپتاپ به شمار میرود تا بدین ترتیب حتی قادر به انجام امور پردازشی نیمهسنگین و مهندسی نیز باشد.
هواوی میت بوک D15
مقالهی مرتبط:
اگر قدرت پردازشی زیاد را کنار بگذارید و لپتاپی بخواهید که با وجود قدرت پردازشی قابلقبول، بدنهای باریک، سبک و زیبا داشته باشد، باید به سراغ سری D15 هواوی بروید. با اینکه از نظر قدرت پردازشی، D15 هواوی نمیتواند با اسپایر A315 ایسر رقابت کند، ولی چیزی حدود ۶۰۰ گرم از آن سبکتر و ۷ میلیمتر باریکتر است؛ بنابراین میتوانید آن را بهراحتی در کیفتان قرار دهید و همیشه همراه خود داشته باشید. بهعلاوه باتری هواوی D15 با یک بار شارژ کامل که به لطف فناوری شارژ سریع زمان زیادی هم نمیبرد، بیش از دو برابر ایسر A315 شارژدهی میکند.
از نظر سختافزاری، هواوی میت بوک D15 به نسل دهم Core i5 درکنار ۸ گیگابایت رم و حافظه هیبریدی مجهز شده است. با چنین سختافزاری شاید نتوانید همه نرمافزارهای مهندسی را به روانترین شکل ممکن اجرا کنید، ولی حداقل در انجام کارهای روزمره و نرمافزارهای سبک مثل آفیس و فتوشاپ با مشکلی مواجه نخواهید شد.
برای مطالعهی اطلاعات فنی و قیمت لپ تاپ و دیگر دستگاههای دیجیتال میتوانید به بخش دیتابیس روزکالا مراجعه کنید. در این بخش، میتوانید دربارهی لپتاپها تبادلنظر و دیدگاهها و پرسشهای خود را مطرح کنید.