نقد و بررسی هواوی واچ جی تی ۲
Watch GT 2 بهعنوان نسل دوم ساعت هوشمند هواوی، رویهی متفاوتی از ساعتهای هوشمند امروزی در پیش گرفته که درکنار امکانات مناسب، عمر باتری شگفتانگیزی ارائه میدهد.
اینروزها بهنظر میرسد سرعت رشد فناوری باتریها از سایر شاخههای این صنعت بازمانده و باتری، چالش تولیدکنندهها و مشکل مصرفکنندهها است؛ از این رو، هواوی در سال گذشته با رویکردی متفاوت، نسل اول ساعتهای هوشمند این شرکت را با نام هواوی واچ جیتی رونمایی کرد. ساعتی که به لطف طراحی جذاب و باتری ماندگار بسیار متمایز ظاهر شد. هواوی امسال هم با معرفی نسل دوم این ساعت آمد تا با حفظ ویژگیهای نسل قبل و بهبود آنها عرصه را برای رقبای خود تنگتر کند.
هواوی واچ جیتی ۲، در دو اندازه ۴۶ و ۴۲ میلیمتری، همزمان با رونمایی از گوشیهای میت ۳۰ و میت ۳۰ پرو هواوی معرفی شد و هواوی بهبودهایی چون پردازندهی توانمندتر و قابلیتهای بیشتر در ردیابی ورزشی، امکان مکالمهی صوتی و عمر باتری بیشتر را به آن بخشید. ساعتهای نسل دوم Watch GT تفاوتهایی با نسل پیشین خود دارد و هواوی امسال بهبودهای قابل توجهی در ساختار طراحی آنها لحاظ کرده است. نمونهای که برای بررسی دراختیار زومیت قرار دارد نسخه ۴۶ میلیمتری جیتی ۲ است. نسخهای اسپرت با طراحی مدرن نسبت به نسخه ۴۲ میلیمتری؛ هواوی در نسخهی کوچکتر از طراحی ظریف و سادهای استفاده کرده که بیشباهت به گلکسی واچ اکتیو ۲ نیست. در مقابل، نسخه ۴۶ میلیمتری این ساعت با طراحی خاص و بهروز، علاقهمندان به این سبک را میتواند شیفته خود کند.
رویکرد هواوی در زمینه ساعتهای هوشمند از چند نظر قابل بررسی است. واچ جی تی ۲ را ساعتی خاص میدانیم و اگر قصد خرید یک ساعت هوشمند را داشته باشید، درکنار دلایل متعدد خرید، دلایل قابل توجهی هم برای عدم خرید وجود دارد که این نوع نگاه تماماً به دیدگاه شما نسبت به ساعتهای هوشمند بستگی دارد. از نگاه نگارنده این بررسی، با دو دیدگاه کلی مواجه هستیم:
۱. کاربرانی که تمایل دارند از ساعتهای سنتی فاصله بگیرند و درکنار قابلیتهای پایش سلامتی، امکانات پایهای یک ساعت هوشمند را نیز داشته باشند و نگرانی چندانی نسبت به شارژ روزانه ساعت نداشته باشند.
۲. کاربران اهل فناوری که قصد دارند برخی از وظایف گوشی هوشمند را به ساعت محول کنند و تنوع وسیعی از قابلیتهای گوشی را در ساعت داشته باشند.
با درنظر گرفتن دیدگاه اول، واچ جیتی ۲ بهترین انتخاب خریداران به شمار میآید اما ارایهی پاسخ برای حالت دوم کمی پیچیده است. در این بررسی سعی شده تا متوجه شویم هواوی در ساخت ساعت هوشمند تا چه اندازه کاربران تشنه فناوری را راضی میکند.
طراحی
هواوی Watch GT 2 در نسخه ۴۶ میلیمتری ضخامتی برابر با ۱۰.۷ میلیمتر دارد و وزن ۴۱ گرمی در قالب بدنهای مرکب از پلاستیک و فلز ضد زنگ، تجربهی مناسبی از ساعت هوشمند را رقم میزند. از صفحهنمایش واچ جی تی، شیشهای تخت محافظت میکند که در کنارهها بهطور یکنواختی خمیده شده؛ روی آن اعدادی حک شده که زمانسنج ۲۴ ساعته است و در صورتی که تنظیمات ساعت در این حالت قرار داشته باشد عقربهها مطابق این استاندارد نمایش داده میشود.
واچ جیتی ۲ از صفحهنمایش ۱.۳۹ اینچی رنگی، لمسی و از نوع OLED با رزولوشن ۴۵۴ در ۴۵۴ پیکسل استفاده میکند که از وضوح و کیفیت مطلوبی برخوردار است. باتوجهبه میزان روشنایی ۱۰۰۰ نیتی، عملکرد ساعت در زیر نور مستقیم آفتاب مناسب و خوانا ارزیابی میشود. جیتی ۲ با دارا بودن حسگر تنظیم روشنایی خودکار میتواند بهصورت هوشمند روشنایی صفحهنمایش را تنظیم کند. در طول شب نیز کمینهی روشنایی ساعت مناسب است و چشم را اذیت نمیکند.
نرمافزار
دنیای ساعتهای هوشمند مملو از سیستمهای عامل گوناگونی شده است که شرکتهای سازنده آنها را مختص محصولات خود توسعه دادهاند؛ از این میان میتوان به اندروید wear گوگل، واچاواس اپل، فیتبیت اواس و تایزن سامسونگ اشاره کرد. هواوی نیز در همین راستا سیستمعامل اختصاصی خود را با نام لایت اواس (Lite OS) توسعه داده و پا به میدان رقابت پوشیدنیها گذاشته است.
Lite OS سیستمعاملی ساده و درعینحال کند است؛ در هنگام بالا پایین کردن منوها یا گشتن در میان ویجتهای موجود و حتی در عملکرد دکمههای ساعت این کندی کاملا محسوس است، بهطوریکه در اولین لحظات کار با ساعت، کندی گشتوگذار در محیط سیستمعامل خودنمایی میکند و امکان دارد کاربر را ناامید کند.
سلامتی
در بخش سلامتی برخلاف بخش نرمافزار، Huawei Watch GT 2 سربلند ظاهر میشود و به جرات میتوان گفت ردیاب سلامتی دقیق و تقریبا بدون خطایی است. بااینحال محدود بودن نرمافزار در این بخش نیز باعث شده تا نتوانید دادههای سلامتی خودرا با سرویسهای سلامتی متعددی پیوند دهید و ازطریق Huawei Health تنها امکان پیوند اطلاعات با سرویسهای Google Fit و MyFitnesPal دردسترس است.
در صفحه نخست اپلیکیشن سلامتی هواوی گزارشهای مختلفی اعم از تعداد گامها، آمار ضربان قلب، میزان خواب، گزارش تمرینات، آمار وزن (در صورت داشتن ترازوی هوشمند) و سطح استرس دیده میشود. در بخشی از این صفحه توضیح داده شده که تعداد قدمهای نمایشگذاشته شده، ترکیب اطلاعات بهدست آمده از ساعت و گوشی است.
سختافزار و باتری
هواوی در جیتی ۲ با وجود رابط کاربری کند، نشان داده است که ارتباط مناسبی میان سختافزار و نرمافزار برقرار کرده است و با باتری ۴۵۵ میلیآمپری؛ عمر باتری ۱۴ روزه را به ارمغان آورده است که نسبت به عمر باتری رقبای خود، زمان بسیار خوبی ارزیابی میشود.
جی تی ۲ از چیپ Kirin A1 با فناوری هوشمند صرفهجویی در مصرف انرژی اختصاصی بهرهمند است و از ۲ گیگابایت رم و ۴ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی استفاده میکند که بخشی از آن محل ذخیرهسازی دادههای سلامتی و بخش دیگر در حدود ۲.۲ گیگابایت مختص ذخیرهسازی موسیقیهای دلخواه شما است.
جمع بندی
هواوی واچ جیتی ۲ ساخته شده تا بهمعنای واقعی یک ساعت باشد؛ عاری از ویژگیهای پیچیده و شاید گیجکنندهی بسیاری از ساعتهای هوشمند امروزی، علاوه بر آن جی تی ۲ آماده است تا یک الی دو هفته وضعیت سلامتی و فعالیتهای را پیمایش کرده و امکانات مناسب و کاربردی درکنار آن ارایه دهد؛ بدون آنکه دغدغهی شارژ روزانهی آن را داشته باشید. حال این شما هستید که باتوجهبه برچسب قیمت حدودی ۳.۷ میلیون تومانی برای مدل ۴۶ میلیمتری تصمیم میگیرید و درمییابید که کدام ويژگی این ساعت شما را قانع و فقدان کدام یک شما را از خرید آن منع میکند.
-
خرید ساعت هوشمند هایلو مدل LS01 Global Version
-
خرید دستبند هوشمند مدل M3 کد 3001119
-
خرید ساعت هوشمند اپل واچ سری 5 مدل 44m Space Aluminum Case Sport Band
-
خرید ساعت هوشمند سامسونگ مدل Galaxy Watch Active
-
خرید ساعت هوشمند مدل 116 PLUS
-
خرید ساعت هوشمند مودیو مدل MW02
-
خرید ساعت هوشمند میدسان مدل A1
-
خرید ساعت هوشمند مدل V8
-
خرید ساعت هوشمند مدل A1 به همراه هندزفری بی سیم I7S-TWS