نقد و بررسی گلکسی واچ اکتیو 2 سامسونگ
نقد و بررسی گلکسی واچ اکتیو 2 سامسونگ
ساعتهای هوشمند بخشی از دنیای فناوری کنونی را تشکیل دادهاند؛ البته از اخبار هیجانانگیز و رشد سریع آنها گذشته اما بهعنوان یکی از گجتهایی که بهخوبی توانسته جایگاه خود را در میان کاربران پیدا کند، قابلتکریم هستند. ساعتهای هوشمند از هدف «نشاندادن ساعت» فراتر رفته و در بازهی زمانی عملکرد گوشیهای هوشمند را به خود دیدند اما جذابیتی برای کاربران پیدا نکردند. تعریف شرکتهای مختلف از ساعت هوشمند کمی تفاوت دارد اما رفته رفته این تعریف به یک جامعیت رسیده تا جایی که اکنون میتوانیم به خوبی از ساعت هوشمند بهعنوان گجتی کاربردی یاد کنیم.
تا قبل از رونمایی از اپل واچ، ایدههای بسیار زیادی در ارتباط با ساعت هوشمند اجرایی شد اما پساز آنکه اپل توانست مفاهیم تازهای را برای ساعت هوشمند خلق کند، دنیای ساعتهای هوشمند دستخوش تغییرات زیادی شد. سامسونگ در سری Gear S پس از سه نسل و ارائه نسخهای اختصاصی از سیستمعامل تایزن برای ساعت هوشمند قدمهای محکمی برداشت. شالوده تلاش سامسونگ درزمینه طراحی سختافزاری و نرمافزاری بهینه برای ساعت هوشمند در گلکسی واچ نمود پیدا کرد. پسازاین نسل، گلکسی واچ اکتیو معرفی شد و درنهایت بهعنوان کاملترین و بهترین نسخه از ساعتهای هوشمند سامسونگ میتوانیم از گلکسی واچ اکتیو ۲ نام ببریم.
اگر قصد خرید یک ساعت هوشمند داشته باشید، درکنار دلایل متعدد خرید، دلایل بسیار زیادی برای عدم خرید نیز وجود دارد. استفاده یا عدم استفاده از این نوع گجت تماماً به نوع دیدگاه شما بستگی دارد. ما با دو دیدگاه کلی مواجه هستیم:
۱. کاربرانی که تمایل به ردیابی سلامتی در قالبی حرفهای دارند.
۲. کاربران حرفهای که قصد دارند بعضی از وظایف گوشی هوشمند را به ساعت محول کنند.
در حالت اول دستبندهای هوشمند بهصورت جدیتری وارد شدهاند و با درنظرگرفتن طول عمر باتری، تجربه کاربری بسیار خوبی را برای کاربران رقم زدهاند اما در حالت دوم، انتخاب سخت خواهد شد و ملاک سلیقه حرف نهایی را خواهد زد. سامسونگ در گلکسی واچ تلاش کرد تا تجربه کاربر در استفاده از ساعت هوشمند را ارتقا دهد اما ارمغان سامسونگ در زمینه ساعتهای هوشمند را میتوان در گلکسی واچ اکتیو ۲ (Galaxy Watch Active 2) دید؛ ساعتی که با رویکردی و طراحی متفاوت پا به میدان گذاشته و قرار است قویترین رقیب این شرکت کرهای، اپل را به چالش دعوت کند.
جعبهگشایی گلکسی واچ اکتیو ۲
مشخصات فنی گلکسی واچ اکتیو ۲
طراحی
مقالههای مرتبط:
در نگاه اول تفاوت زیادی را میان نسل اول گلکسی واچ اکتیو و نسل دوم آن نمیبینیم. طراحی این نسل از دستگاه کاملا مدرن است و حتی ازنظر اندازه با نسل قبلی تفاوتی ندارد. نسل اول از سری گلکسی واچ اکتیو تنها در یک اندازه با وزن ۲۵ گرم معرفی شد که برای دستانی با مچ کوچک بسیار مناسب بود. علاوه بر این در نسل اول از گلکسی واچ اکتیو شاهد حذف حلقه چرخان از روی ساعت بودیم که بازخوردهای منفی را در پی داشت؛ رابط کاربری بهگونهای طراحی شده بود که خلأ استفاده از این حلقه دیده نشود اما هنوز هم برای بسیاری از افراد این حلقه ارتباط سریعتری را برای کاربر جهت استفاده از قابلیتهای نرمافزاری فراهم کرده بود.
اگر نگاهی به گذشته داشته باشیم، حلقه چرخان روی ساعتهای Gear سامسونگ تجربه خوبی را فراهم کرده بود؛ سپس در معرفی گلکسی واچ شاهد بودیم که ازنظر طراحی تغییراتی در این حلقه ساعت ایجاد شده است که بهخوبی گذشته نبود. درواقع استفاده از حلقه چرخان در گیر اس ۳ بهمراتب سادهتر از استفاده روی گلکسی واچ است. دلیل این اتفاق، شیارهایی است که سامسونگ در طراحی آن قسمت لحاظ کرده بود. در واچ اکتیو این قابلیت بهطورکلی حذف شد اما در گلکسی واچ اکتیو ۲ به نحوی دیگر به ساعت بازگشت. این بار حاشیه سیاه کناری، نقش حلقه چرخان را دارد و بهصورت لمسی میتوان از آن استفاده کرد اما اهمیت استفاده از آن برای سامسونگ بهقدری کاهش پیدا کرده که برای استفاده نیاز دارید تا بهصورت دستی آن را از منوی تنظیمات فعال کنید. در ارتباط با نقش نرمافزار در این عملکرد کاملتر توضیح خواهیم داد.
واچ اکتیو ۲ در دو اندازه ۴۰ و ۴۴ میلیمتری معرفی و عرضه شده است. اندازه ۴۰ میلیمتری از صفحهنمایش ۱.۲ اینچی با رزولوشن ۳۶۰ در ۳۶۰ پیکسل استفاده میکند که از صفحهنمایش واچ اکتیو تنها ۰.۲ بزرگتر است اما درکنار این مدل، اندازه ۴۴ میلیمتر با صفحهنمایش ۱.۴ اینچی و همان رزولوشن نیز قرار دارد تا افراد علاقهمند به صفحهنمایش بزرگتر به سراغ آن بروند. ازنظر وزن دستگاه، اندازه ۴۰ و ۴۴ میلیمتری به ترتیب وزنی معادل ۲۶ و ۳۰ گرم دارند که برای یک ساعت هوشمند با این ظاهر کاملا مناسب بهنظر میرسد.
گلکسی واچ اکتیو ۲ از دو استایل بهره میبرد. بدنه آلومینیومی با بند فلورولاستومر یا همان لاستیکی میتواند حس و حال اسپرتتری را برای شما رقم بزند اما اگر نگران خط و خش احتمالی روی بدنه گلکسی واچ خود هستید، نوع دوم گلکسی واچ که ساختهشده از بدنه فولاد ضدزنگ و همراهبا بند چرمی است گزینه خوبی به شمار میآید. یکی از مزایای طراحی ساعتهای هوشمند سامسونگ استفاده از بندهای مختلف است. گلکسی واچ میتواند به لطف طراحی پین مربوط دربندهای ساعت، طیف گستردهای از بندهای بازار را پشتیبانی کند. اندازه در نظر گرفتهشده توسط سامسونگ استاندارد بوده و بهراحتی میتوان انواع بند مختلف را برای ساعت انتخاب کرد.
در پشت گلکسی واچ، بعضی از مشخصات کلیدی طراحی این ساعت هوشمند ذکر شده است. +Corning Gorilla Glass DX ازجمله مشخصاتی است که میتواند احساس امنیت به شما بدهد. ساعت هوشمند، گجتی است که در طول روز شما را همراهی میکند. این همراهی مسلماً با ضربههایی همراه است که شاید هیچگاه به آن توجهی نداشته باشید اما اگر ساعت هوشمند شما از محافظ نمایشگر ضعیفی برخوردار باشد، بهاحتمالزیاد پس از مدتی شاهد خط و خشهای فراوانی هستید که از زیبایی ساعت کم میکند؛ اما سامسونگ در این از نسل گوریلا گلس +DX استفاده کرده است. به گفته مهندسان کورنینگ، گوریلا گلس DX و +DX همانند گوریلا گلس ۶ باهدف کاهش بازتاب نور توسعه یافته است. در همین راستا این شیشههای محافظ جدید تحت تابش مستقیم منبع نور قادر به کاهش بازتاب نور تا ۷۵ درصد و درنتیجه افزایش کنتراست نمایشگر تا ۵۰ درصد خواهند بود.
این موضوع باعث میشود تا هنگام کم بودن باتری گجت پوشیدنی، کاربران بدون دغدغهای در خصوص از بین رفتن کارایی، بهراحتی قادر به کم کردن میزان نور نمایشگر برای صرفهجویی در مصرف باتری باشند. تفاوت نسخه +DX با نسخه معمولی، در بخش میزان مقاومت در برابر خش و آسیب است. البته ساعتهای هوشمند، در هر صورت، نیازمند نگهداری خاصی هستند که گلکسی واچ اکتیو ۲ نیز از آن مستثنا نیست.
سمت راست ساعت دو کلید فیزیکی قرار گرفته؛ کلید بالایی که کمی بیرونزدگی دارد، مربوط به کلید «برگشت» است و در هرجایی از رابط کاربری باشید، میتوانید به صفحه اول که مربوط به واچ فیس انتخابشده است، برگردید. کلید دوم ازنظر ابعادی کمی کوچکتر از کلید برگشت است و نقش «صفحه اپلیکیشن» را بر عهده دارد. با یکبار فشار صفحه اول اپلیکیشنها باز میشود اما با دو بار فشار دادن دستیار صوتی سامسونگ فعال خواهد شد؛ که البته این حالت بهصورت پیشفرض است و شما میتوانید آن را به حالت دیگری عوض کنید.
در سمت دیگر این ساعت سامسونگ، اسپیکرهای خروجی ساعت قرار دارد که ازنظر کلی عملکرد مناسبی را هنگام تماس یا پخش آهنگ دارد؛ البته نمیتوان بهصورت کامل به اسپیکر ساعت اکتفا کرد چراکه برای این کار ساخته نشده است. درواقع برای مواردی مورد استفاده قرار میگیرد که بسیار فوری و حیاتی باشند و شما بخواهید بهصورت اضطراری به تماس فردی پاسخ دهید.
نکته بسیار جالب در مورد گلکسی واچ اکتیو ۲، میکروفونهای بسیار دقیق این ساعت هوشمند است. اگر بهاجبار بخواهید با ساعت هوشمند خود صحبت کنید، عملکرد میکرفونها بهگونهای است که صدا در فاصله ۲۰ سانتیمتری با شفافیت بسیار خوبی بهطرف مقابل منتقل خواهد شد. مزیت استفاده از چنین میکروفونی درزمینه استفاده از دستیار صوتی هم دیده خواهد شد که بهراحتی میتوانید با ساعت ازطریق فرمانها صوتی کار کنید.
این ساعت هوشمند برای ردیابی بهتر و دقیقتر فعالیتهای ورزشی مجهز شده است. ازاینرو بهصورت کامل میتواند شما را در فعالیتهای مربوط به شنا همراهی کند. البته اولین نکته، استفاده از بندهای چرمی است که میتواند تجربه نامناسبی را از خیس شدن ساعت برای شما رقم بزند اما اگر اصرار به استفاده از ساعت درون استخر دارید، اجازه دهید نکاتی را مرور کنیم. گلکسی واچ با رتبه ۵ اتمسفر (5ATM) ثبت شده است؛ به عبارتی میتوان شاهد مقاومت تا عمق ۵۰ متری آب باشید اما این فشار و عدد ثبتشده در حقیقت بیانگر فشار استاتیک هستند. فشار آب میتواند در کسری از ثانیه با برخی کارها نظیر حرکت دادن دست برای شنا کردن تغییر کند. برای نمونه، ممکن است شما در عمق ۱۰ متری آب باشید، اما براثر حرکت دستتان، فشار بیشتری از ۱ اتمسفر روی ساعت ایجاد شود. اکثر آزمایشهای انجامشده برای ثبت مقاومت در آب شیرین انجام شده و هیچ شرکتی دستگاه خود را در آبشور آزمایش نکرده است.
در تجربه شخصی آب بسیاری از استخرهای داخلی را پیشنهاد نمیکنیم زیرا کلر احتمال آسیب رساندن به دستگاه را دارد. باید مراعات ساعت هوشمند خود را بکنید. تمامی این موارد گفتهشده را میتوانید در آخرین مشخصهای که سامسونگ در پشت ساعت حک کرده است، ببینید. گلکسی واچ اکتیو ۲ توانسته استاندارد ۱۸ گانه نظامی آمریکا موسوم به MIL-STD-810G را به دست بیاورد. ناگفته نماند که ارتش آمریکا گواهی داشتن استانداردهای این سازمان را برای چنین محصولاتی صادر نمیکند و شرکتهای مختلف، تستهای لازم را انجام میدهند؛ بااینوجود لیست ویژگیهای گوشی بسیار قابلتوجه است.
استاندارد MIL-STD-810G شامل ۱۸ بخش میشود:
- بارش باران با شدت ۱.۷ میلیمتر در دقیقه به مدت ۳۰ دقیقه از ۶ جهت
- غوطهور شدن در عمق ۱.۵ متری آب به مدت ۳۰ دقیقه
- بارش قطرات آب از ارتفاع یک متری به مدت ۱۵ دقیقه
- قرار گرفتن در معرض گردوغبار به مدت ۶ ساعت متوالی (سرعت باد ۸.۹ متر بر ثانیه و غلظت گردوغبار ۱۰.۶ گرم در مترمکعب)
- افتادن روی یکتخته چوبی (از جنس lauan) از ارتفاع ۱.۲۲ متری از ۲۶ جهت
- سه مرتبه شوک 40G از ش۶ جهت درحالیکه دستگاه یا قطعه موردنظر به شوکر تست کننده متصل باشد
- لرزش به مدت ۳ ساعت (یک ساعت با فرکانس ۲۰ تا ۲۰۰۰ هرتز در سه جهت)
- تابش خورشید به مدت ۱۰ روز بر دستگاه موردنظر بهطوریکه ۱۰ ساعت بهطور مداوم در هر روز، در معرض تابش ۱۱۲۰W بر مترمربع قرار گیرد
- قرارگیری در معرض رطوبت ۹۵ درصد به مدت ۱۰ روز
- قرارگیری در دمای بالا
- سه ساعت متوالی در دمای ۵۰ درجه سانتیگراد و ۴ ساعت متوالی در دمای منفی ۲۱ درجه سانتیگراد و نیز ۴ ساعت متوالی در دمایی بین منفی ۲۱ تا ۵۰ درجه سانتیگراد
- شوک دمایی سریع با تغییر دما بین منفی ۲۱ تا ۵۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳ ساعت متوالی
- قرارگیری در فشار کم به مدت ۲ ساعت متوالی (فشاری معادل ۵۷.۲ کیلو پاسکال در ارتفاع ۴۵۷۲ متری)
- فریز شدن براثر چگالش یا قرارگیری در مه ایجادشده در دمای منفی ۱۰ درجه به مدت یک ساعت و پسازآن قرارگیری در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد
- انجماد یا قرارگیری در معرض باران سرد با دمای منفی ۱۰ درجه تا ایجاد لایهای یخ به ضخامت ۶ میلیمتر
در مورد قابلیتهای مختلف طراحی در گلکسی واچ اکتیو صحبت کردیم اما تجربه شخصی چیزی متفاوتتر از موارد روی کاغذ است. از بسیاری جهات طراحی گلکسی واچ، طراحی خشن و مردانهای بهحساب میآمد که از ظرافتهای لازم برای جذابیت از سوی خانمها بیبهره بود اما در نسلهای اکتیو این قضیه کاملا برعکس شده است و با ساعتی روبهرو هستیم که رنگ، نقش بسیار مهمی در انتخاب کاربر دارد. رنگی که دراختیار روزکالا جهت بررسی قرار داشت، رنگ طلایی بوده و ازاینرو کاربران خانم را بیشتر از همیشه به خود جلب میکند و برعکس بسیاری از کاربرانی که طراحی گلکسی واچ آنها را جذب کرده بود، هیچ علاقهای به اکتیو ۲ پیدا نخواهند کرد. از جایی که رنگ اهمیت بسیار زیادی دارد، رنگ مشکی با بندهای تیره میتواند انتخاب مردانهای بهحساب بیاید. البته این نکته را فراموش نکنید که موارد گفتهشده ارتباط مستقیمی با سلیقه کاربران دارد و میتواند دستخوش تغییراتی شود. بهصورت کلی طراحی واچ اکتیو ۲ کاملا مدرن صورت گرفته و حس بسیار خوبی به شما زمانیکه آن را به دست میکند، القا میکند.
سختافزار و باتری
گلکسی واچ اکتیو ۲ از تراشه اکسینوس ۹۱۱۰ با پردازندهای دو هستهای درکنار ۷۶۸ مگابایت رم استفاده میکند. فرکانس پردازنده روی ۱.۱۵ گیگاهرتز تنظیم شده و در مدلهایی که از LTE بهره میبرد رم تا ۱.۵ گیگابایت ارتقا پیدا خواهد کرد. حافظه اصلی ساعت ۴ گیگابایت بوده که با درنظرگرفتن حجم سیستمعامل و اپلیکیشنهایی که بهصورت پیشفرض نصب شده است، حافظه دردسترس برای کاربر در حدود ۱.۵ گیگابایت خواهد بود.
از یک ساعت هوشمند انتظار آمار و ارقام عجیبی درزمینه سختافزار نداریم چراکه یکی از مهمترین عوامل، بهینهسازی سختافزار برای هرچه بیشتر ذخیره کردن انرژی است. ساعت هوشمند باید عملکرد بسیار خوبی در طولانیمدت داشته باشد و بتواند چند روز نیاز کاربر را بهصورت کامل برآورده کند.
سختافزار قرارگرفته در گلکسی واچ اکتیو ۲ بهگونهای است که از پس تمامی وظایف بهخوبی برمیآید. ازطریق اپلیکیشن Galaxy Wearable میتوان محتوای مختلفی ازجمله عکس و موزیک را بهصورت کامل به ساعت منتقل کرد تا بهصورت مجزا ساعت بتواند محتوای موردنظر را پخش کند یا به نمایش بگذارد.
عملکرد اولین نسخه از گلکسی واچ بهگونهای است که در حالت ایدئال با استفاده از معمولی تا دو روز نیاز کاربر را بهخوبی فراهم میکند. در گلکسی واچ اکتیو ۲ نیز به همین صورت است. باتری در نسخه ۴۰ میلیمتری به ۲۴۷ میلیآمپر ساعت ارتقا پیدا کرده و به نسبت ۲۳۰ میلیآمپر ساعتی در نسل قبل، بیشتر شده است. اگر خواهان نسخه ۴۴ میلیمتری باشید، باتری ۳۴۰ میلیآمپر ساعتی، گجت شما را زنده نگه میدارد. این تفاوت حجم باتری، تأثیر بسیار زیادی روی عملکرد ساعت ندارد زیرا به نسبت افزایش حجم باتری، صفحهنمایش نیز بزرگتر شده و روی مصرف انرژی تأثیر دارد اما در واقعیت با فعالیت یکسان میان دو نسخه، شاهد اندک عمر باتری بیشتری در نسخه ۴۴ میلیمتری بودیم.
اگر بخواهیم نگاهی واقعبینانه به عمر باتری واچ اکتیو ۲ داشته باشیم، خودتان را برای رساندن به شارژر در هر دو روز آماده کنید. این میزان اذیتکننده نیست ولی میتوانست باتوجهبه سیستمعامل اختصاصی سامسونگ بهتر باشد. یکی از مواردی که بهنظر نگارنده میتواند عمر باتری ساعتهای هوشمند را دگرگون کند، بحث صفحهنمایش است. درحالحاضر صفحهنمایش ساعت هوشمند درواقع نسخه کوچکی از صفحهنمایش در گجتهای بزرگتر است. اپل، بهعنوان یکی از شرکتهای پیشرو دراینزمینه قابلیت صفحهنمایش با نرخ نوسازی ۱ هرتز در هر ثانیه را معرفی کرده است که رابطه مستقیمی با مصرف باتری خواهد داشت. هرچه میزان نوسازی کمتر باشد، طبیعی است که شاهد عمر باتری بیشتری باشیم و در عمل نیز هیچ تأثیری در تجربه کاربر ندارد. البته این نرخ بهصورت هوشمند در زمان استفاده از ساعت تغییر خواهد کرد اما در حالت عادی و صرفاً نمایش ساعت روی دست، نرخ نوسازی ۱ هرتز بسیار کارآمد خواهد بود. این توضیحات زمانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میشود که بدانید اگر با استفاده از قابلیت always-on display ساعت خود را همیشه روشن نگه دارید، ۲۴ ساعت دوام خواهد داشت که حدوداً همرده اپل واچ نسل ۵ است؛ پس اگر فناوری بهتری در صفحهنمایش گلکسی واچ اکتیو استفاده شود شاهد عمر باتری بهمراتب بیشتری خواهیم بود.
در گلکسی واچ اکتیو ۴ حالت مصرف انرژی قرار دارد. در حالت اول تمامی اپلیکیشنها بهصورت آزادانه به عملکرد خود ادامه میدهند و ساعت در بالاترین میزان مصرف انرژی قرار دارد اما در حالت دوم میتوان اپلیکیشنهای پسزمینه را مدیریت کرد تا عمر باتری افزایش پیدا کند. در یک حالت ویژه، صفحهنمایش سیاهوسفید میشود تا چند ساعت بیشتر شما را همراهی کند. اصولاً این حالت در زمان باتری کمتر از ۲۰ درصد بهصورت اختیاری فعال خواهد شد.
در حالت چهارم، اکتیو ۲ عملکرد فقط «نمایش ساعت» را خواهد داشت. بهاینترتیب که بهصورت دیجیتالی تنها ساعت به شما نمایش داده خواهد شد که در این حالت عمر ساعت تا ۷ روز افزایش پیدا میکند. بهصورت تجربی، سنجش دویدن در حالت بسیار دقیق همراهبا ثبت لوکیشن به مدت ۴۰ دقیقه، ۳۰ درصد شارژ مصرف خواهد کرد که میزان قابلتوجهی به شمار میآید.
باتوجهبه شارژر جدید سامسونگ در سری اکتیو، تجربه شارژ دستگاه بهمراتب از شکل استند گونه در نسلهای قبلی بهتر شده است زیرا این شارژر مغناطیسی قابلحمل بوده و حتی در زمان استفاده از پاور بانک کارآمدی بهتری دارد. هرچند این قابلیت وجود دارد که در صورت داشتن یکی از گوشیهای پرچمدار با فناوری شارژ برعکس، اکتیو ۲ را شارژ کنید.
عملکرد شارژ دستگاه این امکان را میدهد تا در مدتزمان ۳۰ دقیقه تا ۴۰ درصد اکتیو ۲ را شارژ کنید که با یک عملکرد متوسط، یک روز دوام خواهد داشت. ساعت با صرف زمان یک ساعت و نیم بهصورت کامل شارژ میشود؛ این میزان برای کسانی که قصد دارند در طول شبانهروز ساعت خود را در حالت شارژ نگه دارند مناسب خواهد بود اما برای کسانی که قصد دارند تا ساعت را بهسرعت شارژ کنند و به ادامه ورزش بپردازند، کمی اذیتکننده است. هرچند پیشنهاد میکنیم ساعت خود را بهصورت کامل در شب به شارژ متصل نکنید زیرا قابلیت سنجش خواب عملاً بیهوده قلمداد خواهد شد.
نرمافزار
همانطور که ابتدای بررسی اشاره شد، عملکرد نرمافزاری ساعت بهگونهای تغییر یافته است که بتوان بدون استفاده از حاشیههای فیزیکی چرخان، از قسمتهای مختلف سیستمعامل استفاده کرد. فرایندهای نرمافزاری به نسبت نسل اول گلکسی واچ ارتقا زیادی نداشته است و در این نسل نبود حاشیه چرخان، عادت شما به نحوه استفاده از قسمتهای مختلف را عوض خواهد کرد. هرچند در قسمت تنظیمات گزینهای برای فعال کردن حاشیههای لمسی ایجاد شده اما توجه داشته باشید که بهصورت پیشفرض غیرفعال است. به زبان دیگر غیرفعالسازی پیشفرض حاشیههای لمسی نشان از عدم تمایل سامسونگ به ادامه پیشرفت حاشیههای فیزیکی است. این حرکت را در زمانی مثبت میپنداریم که توسعه سیستمعامل بیش از گذشته جدی پیگیری شود زیرا ژستهای لمسی در گلکسی واچ اکتیو ۲ هنوز به بلوغ نهایی نرسیده است و در بیشتر مواقع مجبور خواهید شد که از کلیدهای فیزیکی کنار ساعت استفاده کنید.
عملکرد خوب اکتیو ۲ درزمینه مدیریت باتری، نشاندهنده بهینهسازیهای فوقالعاده نرمافزاری سامسونگ در گلکسی واچ اکتیو ۲ است. صحبت از بهینهسازی نرمافزاری، دال بر وجود اکوسیستم غنی از اپلیکیشنهای متنوع نیست زیرا هنوز تایزن قابلیتهای کاربردی دراینزمینه ارائه نکرده است. شاید با گشتوگذار در گلکسی استور اپلیکیشنهای زیادی پیدا کنید اما درواقع نامهای بزرگی را نمیتوان دراینبین یافت. درهرصورت سامسونگ سعی داشته بهصورت پیشفرض اکثر نیازهای کاربردی و اساسی هر کاربر را بهصورت کامل پاسخ دهد و تا حد زیادی دراینزمینه موفق شده است.
اپیکیشنهای مختلف و واچفیسهای متنوع از جذابیت بسیار خوبی در ساعت هوشمند سامسونگ برخوردار هستند و یکی از مزایای استفاده از گلکسی واچ، دسترسی به استور در نظر گرفته شده توسط سامسونگ است که میتوان بهصورت ریالی پرداختهایی برای خرید واچفیسهای اختصاصی انجام داد. هر چند که موارد رایگان به خوبی نیاز کاربر را پوشش خواهند داد. یکی از نکات منفی از دید نگارنده، کیفیت پایین اپلیکیشنهای ثالث در گلکسی استور برای ساعت است.
بهترین عملکرد برای استفاده از گلکسی واچ اکتیو ۲ درگوشیهای سامسونگ با اندروید ۵ و رم ۱.۵ گیگابایت به بالا است. البته با نصب اپلیکیشن مربوط در دیگر گوشیهای اندرویدی نیز میتوان تجربه خوبی از گلکسی واچ اکتیو ۲ داشت اما کاربران آیفون نباید انتظار عملکرد خوبی از هماهنگی گلکسی واچ با iOS داشته باشند. در وبسایت رسمی سامسونگ هم ذکر شده که علاوه بر نرمافزارهای اختصاصی سامسونگ، بعضی از قابلیتهای S Health و بعضی از فرایندهای پاسخ سریع در SMS یا ایمیل غیرفعال است؛ تنها اپلیکیشنهای رایگان و واچفیسها بهراحتی قابلاستفاده در گلکسی واچ برای آیفون خواهد بود.
نمایی از اپلیکیشن Galaxy Wearable
سلامتی
بخش سلامتی و پایش وضعیت فردی، مهمترین قابلیتی است که هر کاربر با خرید ساعت هوشمند از آن انتظار دارد. ECG مخفف واژه Electrocardiogram یا Electrocardiograph است. این واژه در بعضی مواقع EKG نامیده میشود. الکتروکاردیوگراف دستگاهی است که جریانهای الکتریکی قلب را ازطریق الکترودهایی دریافت و به شکل نمودار ترسیم میکند که روی مناطق مختلف پوست بدن قرار داده میشوند. این نمودار الکتروکاردیوگرام نامیده میشود. در ابتدا اپل توانست چنین قابلیتی را به اپل واچ سری ۴ اضافه کند. هرچند ECG مربوط به چند کشور میشود و برای همه کاربران فعال نیست اما قابلیتی به شمار میرود که مدیریت بسیار دقیقی در ثبت ضربان قلب ازنظر پزشکی خواهد داشت. سامسونگ در گلکسی واچ اکتیو ۲ بهصورت مشخصات روی کاغذ چنین قابلیتی را اضافه کرده اما هنوز فعال نیست و تاریخ مشخصی برای دردسترس بودن آن ذکر نکرده است.
قابلیتهای مربوط به بخش سلامتی اکتیو ۲ را میتوان بهصورت خلاصه در ضربان قلب، شتاب سنج، ژیروسکوپ، فشارسنج، حسگرهای نور محیط، پایش فعالیت ورزشی، سنجش خواب و استرس پیدا کرد.
در اکتیو ۲ میتوانید از قابلیتهای تشخیص فعالیت ورزشی بهصورت خودکار استفاده کنید تا کارایی ساعت دوچندان شود. فعالیتهایی که بهصورت خودکار شناخته خواهد شد عبارت است از:
- پیادهروی / دویدن
- دوچرخهسواری
- تردمیل
- دستگاه کششی برای عضلات
- شنا
- تمرینهای قدرتی و ایستا
اما اگر قصد تشخیص بهصورت خودکار را نداشته باشید، بهجرئت میتوان گفت رنج بسیار زیادی از تمامی فعالیتهای ورزشی مدنظر شما در اکتیو ۲ لیست شده است (۳۹ فعالیت ورزشی متفاوت) تا با انتخاب هرکدام بتوانید پرونده سلامتی کاملی در اپلیکیشن سلامتی سامسونگ داشته باشید.
جدای از تشخیص نوع فعالیت ورزشی و ثبت آن، اکتیو ۲ به کمک اپلیکیشن سلامتی سامسونگ گزارش کاملی از فعالیتهای شما ثبت و ذخیره میکند که بهراحتی میتوان به آنها استناد کرد و تشخیص پیادهروی در اکتیو ۲ بدون نقص کار میکند و بهراحتی نمیتوان آن را فریب داد. در بسیاری از دستبندهای سلامتی حرکات مصنوعی دست باعث ایجاد تغییر در قدم شمار ساعت میشود اما در اکتیو ۲ و ساعتهای مشابه سامسونگ چنین نیست؛ یکی از مواردی که تعجب ما را برانگیخت تشخیص بالا رفتن از پله بود که عدد دقیقی را گزارش نمیدهد.
گزارش فشارخون در اکتیو ۲ ویژگی بسیار مهمی به شمار میآید که در کمتر ساعت هوشمندی خواهیم دید. از زمان رونمایی از نسخه اول گلکسی واچ، سامسونگ با دانشگاه کالیفرنیا جهت تحقیق و توسعه در ارتباط با سنجش فشارخون از روی مچ دست همکاری دارد. شاید در نظر اول چنین قابلیتهایی بهصورت پزشکی قابل توجیه نباشد اما میتوان با دارنده ساعت اعلانهایی مربوط را جهت مراقبت بیشتر ارائه دهد.
در تنظیمات میتوان مشخص کرد که اکتیو ۲ بهصورت همیشه فعال ضربان قلب را ثبت کند یا در بازههای زمانی متفاوت؛ انتخاب یکی از دو حالت تأثیر مستقیمی در مصرف باتری خواهد داشت اما یکی از مزایای سنجش بهصورت همیشه فعال، تشخیص استرس و آلارم به کاربر است. اکتیو ۲ درزمانی که استرس زیادی دارید از شما میخواهید تا همزمان با ساعت، نفسهای عمیقی در جهت کاهش استرس داشته باشید.
تشخیص خواب دیگر ویژگی مهم اکتیو ۲ به شمار میآید. زمان دقیق خوابوبیدار شدن درکنار تشخیص مراحل خواب (سبک، عمیق، ناآرام و حالت REM) و همچنین درصد بهرهوری خواب گزارشهایی بسیار جالب است که هر صبح میتواند شما را شگفتزده کند.
جمعبندی
گلکسی واچ اکتیو ۲ بهخوبی هرچه تمام، جدیت شرکت سامسونگ در رقابت با اپل را به نمایش گذاشته است. عمر باتری و بهینهسازیهای نرمافزاری، اپلیکیشنهای کاربردی، عملکرد سلامتی و سنجش خواب کلیدهای موفقیت اکتیو ۲ در بازار ساعتهای هوشمند گرانقیمت به شمار میآید.
سامسونگ از محدود شرکتهای اندرویدی به شمار میآید که تولید و توسعه ساعتهای هوشمند را به قوت قبل در دستور کار قرار داده و بهنظر میرسد نسخههای آتی بهتر از قبل ظاهر شوند. در رقابت ساعتهای هوشمند اگر بگوییم اپل از یکسو با اپل واچ و در سمت دیگر سامسونگ با گلکسی واچ ایستاده است، بیراه نیست. بزرگترین تفاوت این دو شرکت راهکارهای نرمافزاری و اکوسیستم است که بااینحال سامسونگ تا حد خوبی از پس آن برآمده است اما شرکتهای دیگر اندرویدی همچون هواوی در حال دستوپنجه نرم کردن با مشکلات بیشتری هستند.
نکات مثبت
- طراحی شیک و صیقلی
- صفحهنمایش AMOLED
- حاشیههای لمسی (بهصورت انتخابی)
- عمر باتری ۲ روز
- پایش دقیق وضعیت خواب
نکات منفی
- مصرف بالای باتری در حالت همیشه فعال
- اکوسیستم محدود تایزن و عدم دسترسی به اپلیکیشنهای مطرح
- سرعت پایین مراحل راهاندازی اولیه