نقد و بررسی 2 Surface Laptop کمپانی مایکروسافت
نقد و بررسی 2 Surface Laptop کمپانی مایکروسافت
طراحی
اگر دیزاین سرفیس پروی ۳ را با سه نسل گذشتهای که در طول سه سال به بازار عرضه گشت مقایسه نمائیم، میفهمیم که کمپانی مایکروسافت در تغییر دادن نمای ظاهری محصولات خود بسیار محتاط و آهسته عمل مینماید. سرفیس لپتاپ هم از قاعدهی فوق پیروی مینماید بصورتی که نسخهی 2 این لپتاپ در مقایسه با نسل ۱ بجز توانمندی بیشتر سختافزاری و عرضهی محصول در تنوع رنگی بیشتر، هیچ تفاوت دیگری در زمینهی زبان طراحی و موارد مشابه ندارد. این شباهت به گونهای میباشد که اگر نسخهی ۱ و نسخهی 2 را در کنار هم قرار دهیم، افتراق آنها از یکدیگری فوقالعاده سخت میباشد.
پیش از بیان هر نکتهای در زمینهی دیزاین سرفیس لپتاپ باید به ظرافت فوقالعادهای که استفاده از رنگ مشکی به نمای ظاهری محصول بخشیده است، اشاره کرد. شرکت تولید کننده در نسخهی دوم این لپتاپها علاوه بر عرضه در رنگهای آبی کبالتی و زرشکی و نقرهای، رنگهای سیاه و صورتی ( مخصوص عرضه در چین) را به رنگبندی این لپتاپ افزوده است. در سرفیس لپتاپ، برخلاف سرفیس پرو شاهد براق بودن رنگ مشکی محصول میباشیم که جلوهای فوقالعاده چشمنواز را ایجاد میکند که همراهی با لوگوی مشبک کمپانی مایکروسافت، نمای ظاهری را بسیار جذاب مینماید. استفاده از این رنگ به حدی مناسب بوده است که میتوان بهخاطر آن از طراحی تکراری محصول نسبت به سری پیشین چشمپوشی نمود.
در طراحی محصول سرفیس لپتاپ 2 از مهندسیهای به اصطلاح دیوانهوار مایکروسافت همانند لولای جداشونده، کیک استند منعطف و یا پایهی Zero Gravity استفادهای نشده است. میتوان گفت که در طراحی محصول کاربردی بودن و ساده بودن بیش از هر مورد دیگری توجه طراحان را به خود جلب کرده است که در نتیجه آن لپتاپی خوشفرم تشکیل گردیده که از طراحی به اصطلاح صدفی بهره میبرد. در بدنهی سرفیس لپتاپ 2، برخلاف سایر محصولات سرفیس تولیدی کمپانی مایکروسافت از آلومینیوم بعنوان جایگزین آلیاژ منیزیوم استفاده شده است و در نقطه به نقطهی ظاهر آن، دیزاین ویژهی مایکروسافت یعنی لبههای مسطح، خطهای شکسته، سطوح تخت و همچنین لوگوی مشبک و براق مشاهده میشود.
لپتاپ مورد بحث از یک نمای مینیمالیستی بهره میبرد، به همین دلیل در پنل قسمت زیرین محصول از هیچگونه روزنه و یا پیچی استفاده نشده است و حتی دریچههایی که برای تهویهی هوا و خنکسازی لپتاپ استفاده میشوند، در قسمت لولای دستگاه و بهگونهای پنهان طراحی شدهاند. عدم وجود روزنه بر روی لپتاپ زیبائی و چشمنوازی خاصی به آن میبخشد اما هنگام اختلال در کارکرد، تعمیر آن را بسیار سخت مینماید. مانند نسخهی ۱، نسخهی 2ی سرفیس لپتاپ نیز دارای وزنی حدود ۱2۸۰گرم میباشد که محصولی سبک محسوب شده و جابهجائی آن راحت میباشد. توزیع یکسان جرم و وزن در لپتاپ مورد بحث به خوبی و بصورتی حسابشده انجام گرفته این موضوع به همراه استفاده از لولاهایی با دیزاین مناسب این امکان را فراهم آورده است که کاربر بتواند محصول را به سادگی و بدون اینکه نیاز باشد تا پایه نگهداشته شود، بوسیلهی یک دست لپتاپ را باز کرد. لولاهای زیبا و کوچک سرفیس لپتاپ نه تنها دوام بالائی دارد بلکه امکان باز شدن صفحهی نمایش را تا زاویهای در حدود ۱۴۰درجه مهیا میکند؛ مجموع این عوامل موجب میشود که میزان لرزش صفحهی نمایش در حین کار به حداقل میزان خود برسد. نکتهی منفی در مورد لولاها اینست که با توجه به اینکه نمایشگر لمسی میباشد، امکان باز شدن ۱۸۰ درجهی نمایشگر نمای بهتری به محصول میبخشید.
آلکانتارا نامی است که به بافت جیرمانند کیبورد سرفیس لپتاپ ۱ داده بودند، در نسخهی 2 این محصول نیز به جای آلومینیوم از همین بافت استفاده شده است. آلکانتارا از پولیاستر و پولیاورتان تولید میگردد و بر اساس آنچه که مایکروسافت مدعی است در برابر انواع لکهها، نفوذ انواع مایعات و همچنین پاشیده شدن قطرات بسیار مقاوم میباشد. نکتهی منفی آنست که طراحی شکسته و زاویهدار سرفیس لپتاپ 2 امکان دارد که به سائیدگی سطح این پوشش در دراز مدت منجر گردد. رنگ ویژهی آلکانتارا که در لپتاپهای مشکی رنگ عرضه شده خاکستری میباشد، احساس گرم و مطبوعی را برای کاربر ایجاد مینماید که لذت تایپ کردن و استفاده از کیبورد را بسیار افزایش میدهد.
رنگ سیاهی که برای این محصول انتخاب شده است بسیار عالی میباشد و عظمت بالائی دارد اما عدم استفاده از درگاه USB نوع C نقصی غیرقابل چشمپوشی است.
سرفیس لپتاپ دارای صفحهی نمایشی به مساحت ۱۳.۵ اینچ میباشد که نسبت آن نیز سه به دو است. این صفحهی نمایش بوسیلهی شیشههای نسل سوم گوریلاگلس به صورت کامل و ۱۰۰℅ی مورد حمایت و محافظت میباشد. اگرچه صفحهی نمایش این محصول در مقام قیاس با لپتاپهایی همچون XPS 13 شرکت Dell و یا S940 شرکت لنوو، تمام صفحه نمیباشد اما حاشیهها و لبههای اطراف آن در حدی است که قابل قبول منتقدان و مصرفکنندگان است. محصول جدید کمپانی مایکروسافت در برابر خمش دارای مقاومت مناسبی است اگرچه در صورت فشار به قسمت مرکزی صفحهکلید احتمال دارد شاهد ریزش پایهها باشیم که البته با توجه به ضخامت پائین و طراحی باریک لپتاپ، مسئلهای قابل پیشبینی و معمول میباشد. باید بیان نمود که رنگ سیاه این لپتاپ در برابر برخورد با اجسام نوکتیز دارای پایداری بالائی نیست و در نتیجهی سایش، رنگ از بین رفته و بدنهی آلومینیومی محصول که نقرهای میباشد ظاهر میگردد.
لپتاپی که آن را مورد بررسی قرار دادهایم، همانند مکبوک ایر در هنگامیکه بسته میباشد وضعیت گوه مانندی دارد که میزان ضخامت آن در بیشترین حالت برابر ۱۴.۴۸ میلیمتر میباشد. برآمدگی لایهی آلکانتارا که بر روی صفحه کلید کشیده شده است باعث میشود که دو لبهی لپتاپ کاملا بر روی هم سوار نشوند و فاصلهی نسبتا باریکی بین نمایشگر و لبهی پائین لپتاپ باقی بماند. نکتهی قابل ذکر اینست که ضخامت بسیار اندک این دستگاه که موجب شده است که درگاههای ارتباطی بیش از پیش به سطح زمین نزدیک شوند، اتصال کابل را به لپتاپ بدون اینکه نیاز باشد تا به محل درگاه، نگاه کرد به امری دشوار تبدیل شده است.
از مواردی که موجب عقب ماندن سرفیس لپتاپ 2 از رقیبان خود در بازار میشود و همزمان کاربران را نیز آزار میدهد، قدیمی بودن درگاههای ارتباطی تعبیه شده بر روی آن میباشد. در میان استفاده از درگاههای ارتباطی USB نوع C و همچنین Thunderbullet 3 در لپتاپهای پریمیوم عرضه شدهی سال 2۰۱۸ میلادی، تعبیهی درگاههای USB3.0، جک ۳.۵میلیمتری، درگاه مخصوص سرفیس کانکت و یک درگاه ارتباطی نسبتا کاربردی Mini DisplayPort در سرفیس لپتاپ مایکروسافت موضوعی اذیتکننده است. براساس نظر نگارندگان این مقاله و همچنین اکثر کاربران عدم استفاده از درگاههای نوین USB نوع C و همچنین درگاه تاندربولت ۳ یک نقطه ضعف برای دستگاهی در رنج قیمتی سرفیس لپتاپ 2 به حساب میآید.
در لپتاپ سرفیس پرو ۶، عدم استفاده از درگاه تاندربولت بدلیل تاکید کمپانی تولیدکننده به تعبیه درگاههای Mini DisplayPort و همچنین درگاه مخصوص سرفیس کانکت بر روی محصول بود در حالیکه تعداد مسیرهای PCIe پردازشگر KibiLeak دارای محدودیت بود. همین موضوع بهصورتی تقریبی در سرفیس لپتاپ 2 نیز به چشم میخورد. از تعداد ۱2 مسیر در دسترس کمپانی تولیدکننده ۴ مسیر را برای درگاه سرفیس کانکت و 2 مسیر را برای اتصال حافظهی SSD مدنظر قرار داده است، تعداد ۴ مسیر دیگر نیز بوسیلهی پل جنوبی برای سایر درگاههای ارتباطی منجمله USB3.0 تخصیص داده شده است.
کمپانی مایکروسافت قادر بود که با حذف درگاه ارتباطی سرفیس کانکت به سادگی پورت Thunderbullet ۳ را که دارای سرعت انتقال اطلاعات ۴۰ گیگ در یک ثانیه میباشد به محصول خود بیافزاید و یا میتوانست این عمل را بوسیلهی استفاده از پردازشگر ویسکیلیک به جای کیبیلیک انجام دهید، چراکه ویسکیلیک از ۱۶ مسیر PCIe پشتیبانی بعمل میآورد. درگاه ارتباطی تاندربولت ۳ امکانات گوناگونی را منجمله متصل کردن نمایشگرهای اکسترنال، کارت گرافیک اکسترنال و همچنین حافطههای پرسرعت را برای کاربران فراهم میآورد. بصورت کلی میتوان بیان نمود که اصلیترین نقطه ضعف سرفیس لپتاپ 2 محدودیت و قدیمی بودن درگاههای ارتباطی آن میباشد.
صفحهی نمایش و بلندگو
در میان لپتاپهای ردهبالا نمایشگر یک قسمت اساسی به منظور رقابت کردن میباشد و اگر محصولی از نمایشگری بیکیفیت استفاده نماید بدون شک در عرصهی رقابت شکست خواهد خورد. محصولی مورد بررسی از صفحهی نمایشی ۸ بیتی که دارای سایز ۱۳.۵ اینچ بوده و تراکم پیکسلی آن 2256*1504 میباشد، بهره میبرد. پنل استفاده شده در سرفیس لپتاپ 2 تولید شده بوسیلهی شرکت ژاپنی پاناسونیک با شمارهی مدل VVX14T092N00 میباشد. هرچند که این پنل توسط مایکروسافت با لپتاپها همگامسازی شده است اما همچنان احتمال دارد بدلیل متفاوت بودن شرکتهای تولید کننده در نتایج برخی از تستها شاهد تفاوتهایی باشیم. تصاویر به نمایش در آمده بر روی صفحهی نمایش لپتاپ با توجه به تراکم 2۰۱ پیکسل در هر اینچ، دارای کیفیت مناسبی میباشد اما در رنج قیمتی این محصول نمایشگرهای باکیفیتتری نیز وجود دارند.
مانند نسخهی شمارهی ۱ در نسخهی شمارهی 2 سرفیس لپتاپ نیز شاهد استفاده از نمایشگر با نسبت طول به عرض ۳ به 2 میباشیم که در مقایسه با صفحات نمایش هم قطر، مساحت بیشتری را در اختیار کاربران قرار میدهد ولی تماشا کردن ویدئوها در نمایشگری عریض چشمنوازتر خواهد بود. شاهد ساپورت سرفیس پن در لپتاپ مذکور نیز میباشیم، اما استفاده از قلم در محصولی که نمایشگر آن بصورت ۱۸۰ درجه باز نمیشود با توجه به هزینهبردار بودن انتخاب معقولی بنظر نمیرسد. قابل ذکر است که صفحهی نمایش سرفیس لپتاپ 2 تنها تا زاویهی ۱۳۵ درجه باز میگردد. در هنگام انجام تست بر روی محصول بخصوص در میزان نور زیاد و بکگراوند سیاه، نشت نور از تمامی گوشههای نمایشگر معلوم بود که البته باید ذکر کرد در بهرهبرداری روزانه از لپتاپ خللی ایجاد نمیکند. زاویهی دید نمایشگر در محدودهای مناسب بود اما در زیر نور مستقیم خورشید و همچنین در فضاهای باز بدلیل انعکاس تصاویر، مشاهده محتواها در نمایشگر با دشواری همراه میباشد.
مثل نسخهی شمارهی ۱ در این ورژن نیز بلندگوها در زیر صفحهکلید تعبیه شدهاند که شرکت سازنده به آنها نام Omnisonic را داده است. در هنگام استفاده از لپتاپهای کم ضخامتی همچون سرفیس لپتاپ 2 انتظار سیستم صوتی قدرتمند، خیلی معقول نمیباشد. نکتهی مثبت بلندگوهای این محصول، شفاف و بدون نویز بدون صدا حتی در حجمهای بالا میباشد. اگر کاربر دست خود را بر روی صفحه کلید بگذارد، کاهش صدا را شاهد خواهیم بود اما در هنگام تایپ معمول این کاهش صدا اصلا به چشم نخواهد آمد.
صفحه کلید و ترکپد
تولید و توسعهی صفحه کلید و ماوس در مدت زمان بیش از ۳۰ سال توسط کمپانی مایکروسافت، باعث شده است که صفحه کلیدهای این شرکت تجربهی تایپ بسیار عالیای را در اختیار کاربران قرار دهد. آنچه که انتظار میرود، پیروی کردن سرفیس لپتاپ 2 از این قاعده میباشد. نمای ظاهری و همچنین ساختار کلی صفحه کلید سرفیس لپتاپ 2 همانند نسخهی پیشین بسیار به تایپ کاور سرفیس پرو شبیه میباشد؛ به شکلی که احساس میشود کمپانی مایکروسافت یکی از صفحه کلیدهای سری سیگنچر را بر روی این محصول
چسبانده است. اندازههای صفحه کلید استفاده شده در سرفیس لپتاپ 2 برابر با 2۷۵ در ۱۰۰ سانتیمتر میباشد. به دلیل کمک از نور پسزمینهی سه مرحلهای در طول 2۴ ساعت شبانهروز و در نورهای محیطی گوناگون کاربر میتواند لذت تایپ خوبی را تجربه کند.
استفاده از پلاستیک در تولید صفحهکلید سرفیس لپتاپ 2 در حالیکه سرفیس بوک از کلیدهایی منیزیومی بهره میبرد، خبری دلخوشکننده نیست اما باید توجه کرد که جنس پلاستیکی این صفحه کلید به هیچعنوان معنی بیکیفیت بودن آن را نمیدهد. این احتمال وجود دارد که مهندسان مایکروسافت بوسیلهی بهرهگیری از پلاستیک قصد داشتهاند که مابین حس گرم و مطبوع پوشش آلکانتارا با جنس کلیدهای صفحهکلید هماهنگی برقرار نمایند. میزان عمق قابل تحرک در کلیدهای سرفیس لپتاپ 2 در مقایسه با سرفیس پرو به میزان ۰.2میلیمتر افزایش یافته و به عدد ۱.۵ میلیمتر رسیده است که موجب شده است لذت تایپ کردن بوسیلهی این صفحه کلید بیشتر شود. در تستهای انجام شده بر روی این کیبورد، بازخورد و روانی کلیدها کاملا مناسب بوده و احساس لذت بسیار مناسبی در هنگام کار با کیبورد سرفیس لپتاپ 2 به کاربران منتقل میگردد.
کلیدهای F1 و F2 به تنظیم میزان نور صفحهی نمایش اختصاص یافته است و در مقایسه با قبل دیگر نیازی به استفاده از کلیدهای ترکیبی نمیباشد. از نکات قابل تامل در مهندسی صفحه کلید سرفیس لپتاپ 2، قرار گرفتن دکمهی خاموش/روشن لپتاپ در قسمت بالا و سمت راست صفحه کلید در کنار کلیدهای کاربردی همچون Delete, Page Down, Back Space است که این احتمال را ایجاد میکند تا کاربر در حین تایپ کردن بصورت ناخواسته دکمهی خاموش/روشن را فشار دهد. فشردن کلیدهای سرفیس لپتاپ با ایجاد صدای زیادی همراه نمیباشد به همین استفاده از آن در محیطهایی که نیاز به سکوت وجود دارد همچون کتابخانه، دردسرساز نخواهد بود.
از ابتدا تا بحال یکی از نقاط ضعف لپتاپها ویندوزی در برابر لپتاپهای مکبوک؛ میزان دقت پائینتر، بازخورد نامناسب و ژستهای حرکتی موجود در ترکپد میباشد. در دستگاه سرفیس لپتاپ 2 شاهد تعبیهی ترکپدی مانند محصولات اپل نمیباشیم و کلیدهای چپ و راست در پائین ترکپد بصورت مجزا وجود ندارند بلکه به گونهای پیوسته طراحی شدهاند ولی به دلیل بهرهگیری از قابلیت Precision در ترکپد توسط مایکروسافت شاهد عملکرد بسیار عالی در پاسخ به حرکت انگشتان هستیم که بصورتی کاملا مناسب سازگار با ژستهای حرکتی Windows 10 میباشد. ترکپدی که مایکروسافت در سرفیس لپتاپ 2 مورد استفاده قرار داده است، دارای طول ۱۰۵ و عرض ۷۰ میلیمتری میباشد که در مقام قیاس با مکبوکهای اپل بسیار کوچکتر است. در مقابل این کوچک بودن اندازه، این ترکپد میتواند بصورت همزمان ۵ انگشت را ساپورت نماید که به منظور اجرای ژستهای حرکتی در Windows 10 بسیار مناسب است.
بصورت کلی اگر معیار را بر پایهی ترکپد فورستاچ مکبوکها استوار سازیم، ترک پد سرفیس لپتاپ کمپانی مایکروسافت بدلیل بهرهگیری از درایور Precision یک رقیب جدی برای همتای اپل خود محسوب میگردد. جابهجائی انگشتان بر روی پوشش ترکپد که از جنس شیشه میباشد بصورتی نرم انجام میگیرد و میزان تاخیر مابین حرکت انگشتان با حرکت ماوس در لپتاپ به حدی پائین است که میتوان براحتی آن را نادیده گرفت. بعلاوه این موارد، ژستهای حرکتی بدون هیچگونه نقصی انجام میشوند و همچنین کلیک چپ و راست بهسادگی و نرمی همراه با صدایی خوشایند انجام میشوند. البته اگر کاربر قصد داشته باشد که عملکردی بیصدا را تجربه کند، میتوان در عوض کلیک کردن از تپ کردن بهره ببرد.
بازده و کارکرد
استراتژیای که کمپانی مایکروسافت در تولید لپتاپهایی که در میان محصولات ردهی بالا و هزینهبردار جای میگیرند و کاربران با نگاه به سمت آینده آنها را خریداری میکنند، بسیار نامناسب است. بههر ترتیب سرفیس لپتاپ 2 با بهرهگیری از یکی از پردازشگرهای نسل هشتم با نامهای Core i5-8250U و یا پردازشگر Core i7-8250U به بازارهای سراسر دنیا معرفی شده است. کمپانی اینتل که پردازشگرهای فوق را تولید کرده است، هیچکدام از پردازشگرهای ۱۵ واتی خود را بوسیلهی گرافیک Iris Plus تجهیز ننموده است، این لپتاپ مایکروسافت برخلاف آنچه که در نسخههای پیشین شاهد بودیم همراه با ماژول گرافیکی UHD 620 و بدون eDRAM روانهی بازار گشته که موجب شده است در مقایسه با نسخههای قبلی با کاهش توان گرافیکی مواجه باشیم.
فارغ از موضوع بهرهگیری مایکروسافت از پردازشگرهایی قدیمی نسبت به سایر رقیبان خود در بازار، از چشمگیرترین تغییراتی که در نسخهی شمارهی 2 نسبت به شمارهی ۱ در این لپتاپ شاهد هستیم دوبرابر شدن تعداد هستهها و تردها میباشد. با این وجود که فرکانس پایه و همچنین فرکانس بیشینه در پردازشگر Core i5-8250U نسبت به نسل قبل به ترتیب ۱ گیگاهرتز و ۰.۱ گیگاهرتز کاهش پیدا کرده است، دوبرابر شدن تعداد هسته و همچنین تعداد تردها در کارکرد معمول لپتاپ بخصوص در استفادههایی که نیاز به پردازش چند تردی میباشد، تاثیر بسزایی دارد. پردازشگر Core i5-8250U دارای توان طراحی ۱۵ واتی میباشد اما براساس آنچه که بر روی کاغذ نوشته شده است، میتواند به مدت 2۸ ثانیه با توان حرارتی ۱۸ واتی و همچنین به مدت 2.۴۴ میلیثانیه با توان حرارتی 2۵ واتی عمل نماید.
به منظور بررسی توان کارکردی سرفیس لپتاپ 2، نخست اقدام به نصب بنچمارکها بر روی آن مینمائیم تا بتوانیم در مورد قدرت کلی آن یک دید نسبتا مناسب و ناپخته بدست بیاوریم. نرمافزارهای DMark3 و GFX Bench قدرت گرافیکی لپتاپ را ارزیابی میکنند و نرمافزارهای Geek Bench و Cine Bench میزان توان پردازشگر محصول را سنجش مینمایند و در نهایت نرمافزارهای PC Mark 8 و PC Mark 10 عملکردهای روزانهی فرد همانند ویرایش سندها و جستوجو در وب را بررسی میکنند.
برطبق نتیجهی ارزیابی نرمافزار Geek Bench سرفیس لپتاپ در پردازش دادهها نسبت به سری پیشین پیشرفت ۷2 و ۱2 درصدی را به ترتیب در پردازشهای چندهسته و تک هستهای داشته است. میزان فرکانس بالاتر پردازنده با همراهی گرافیک توانمند Iris Plus 655 در MakBook Pro که نمایشگر ۱۳ اینچ دارد، نتایج نسبتا مناسبتری را برای UltraBook کمپانی اپل به ارمغان آورده است. نکتهی قابل توجه اینست که از سرفیس لپتاپ 2 نمیتوان انتظار اجرای بازی را داشته باشیم. بعلاوه عدم تعبیه درگاه ارتباطی Thunderbullet ۳ امکان کمک گرفتن از گرافیک اکسترنال را نیز از میان برداشته است.
لپتاپ مذکور پایدار میباشد اما قدرت چندانی ندارد
استفاده از سیستم خنککننده اکتیو در سرفیس لپتاپ 2 در مقام قیاس با سرفیس پرو ۶ که از خنک کنندهی پسیو استفاده میکند، این توقع را در کاربران ایجاد کرده است که شاهد کاکردی پایدارتر از سرفیس لپتاپ 2 باشیم(سیستم خنککنندهی اکتیو به معنی استفاده از فن برای خنک کردن محصول میباشد و منظور از پسیو سیستم فاقد فن است). با توجه به این موضوع ارزیابی عملکرد سرفیس لپتاپ 2 در هنگامیکه زیر تجزیهوتحلیل مداوم دادهها قرار دارد و دمای دستگاه نیز رو به افزایش است، نتایج جالبی به همراه خواهد داشت؛ براساس آزمایشات انجام گرفته نه تنها عملکرد سرفیس لپتاپ 2 در این شرایط از سرفیس پرو ۶ بهتر نمیباشد بلکه بدتر نیز است. در طول مدتی که به ارزیابی دستگاه اختصاص یافت، دمای آن بیشتر ۷۵ درجه سلسیوس نشد که نکتهای عجیب است چراکه بنظر میرسد عملکرد حداکثری محصول فدای پائین نگهداشتن دمای آن شده است. نکتهی مثبت اینست که در طول آزمون استرس، صدای فن دستگاه هیچموقت به سطح اذیتکنندهای نرسید. با توجه به نتایج آزمایشات انجام گرفته بر روی MakBook Pro ۱۳، بدلیل بهرهگیری از پردازشگر 2۸ واتی میتوان به قدرت بالاتر این محصول نسبت به سرفیس لپتاپ 2 پی برد. در مقایسه این دو لپتاپ سطح عملکرد تغییرات زیادی را ندارد اما بصورت کلی امتیازات محصول اپل بصورت چشمگیری بیشتر میباشد.
باتری
برخلاف آنچه که همه انتظار داشتند علیرغم استفاده از پردازشگرهایی توانمندتر نسبت به سری قبل در سرفیس لپتاپ 2، شاهد افزایش میزان ظرفیت باتری دستگاه نیستیم. براساس نتایج بررسیهای انجام گرفته بر روی این محصول، همان باتری ۵۹۷۰ میلیآمپرساعتی نوع لیتیوم یونی ۴۵.2 وات ساعتی بهرهبرداری شده در نسخهی پیشین، در این نسخه نیز مورد استفاده است. با توجه به این موارد میتوان انتظار داشت که در میزان شارژدهی محصول اندکی کاهش را مشاهده نمائیم. برطبق ادعای شرکت سازنده، سرفیس لپتاپ 2 قادر است تا ۱۴.۵ ساعت شارژدهی داشته باشد.
سخنپایانی
سرفیس لپتاپ 2 ورژنی بهبود یافته از نسخهی پیشین میباشد که علیرغم افزایش توان سختافزاری همچنان نواقص و معایبی از گذشته را نیز دارا میباشد. طراحی و دیزاین این محصول بسیار زیبا است که در نسخهی جدید خود به لطف رنگ مشکی اضافهشده به رنگبندی شکوهی دوچندان یافته است. نکتهی بسیار دلپذیری که نقطهی قوت اصلی این محصول در مقابل سایر رقبا میباشد، عملکرد روان و بیعیب و نقص ترکپد بعلاوه کیفیت بسیار بالای صفحه کلید آن است. ولی عدم تعبیهی پورت Thunderbullet ۳ همچنان موجب یاس کاربران میشود. به عبارتی دیگر نقص اساسی و اصلی این محصول را میتوان قدیمی بودن و محدودیت درگاههای ارتباطی دانست نه شباهت زیاد طراحی آن با نسخههای پیشین.
صفحهی نمایش با نسبت طول به عرض ۳ به 2، نوردهی مناسبی را دارد اما نه در حد و اندازههای یک محصول رده بالا. مهندسان مایکروسافت هماهنگسازی رنگ را از یاد نبردهاند بنابراین دستکم در فضای رنگی sRGB میتوانیم شاهد دقت بالائی در نمایش رنگها باشیم. در کمال تاسف عمق رنگ سیاه در نصاویر نمایشگر کیفیت مناسبی نداشت. بلندگوهای تعبیه شده در زیر صفحه کلید سرفیس لپتاپ 2، در حجم بالای صدا نیز میزان شفافیت صوت را حفظ میکنند. این محصول علیرغم عدم تقویت باتری، شارژدهی خوبی دارد و به مدت یک روز کاری میتواند انرژی مورد نیاز دستگاه را فراهم کند. برای رقابت این محصول در حد و اندازههای مکبوک اپل نیست اما در مقایسه با سایر لپتاپهای ویندوزی میتواند انتظار عملکردی مناسب را از سرفیس لپتاپ 2 داشت.
مدیر ارشد واحد سختافزاری کمپانی مایکروسافت، قبلا اعلام کرده بود که لپتاپ Surface Pro 2017 زمانی به بازار عرضه خواهد شد که کمبودها و نواقص نسل گذشته در آن رفع شود و شاهد عرضهی محصولی منحصربهفرد در بازار باشیم. ولی تنها پس از گذشت ۱2 ماه، مایکروسافت دو محصول سرفیس پرو ۶ و سرفیس لپتاپ 2 را تنها با توانمندسازی سختافزار در اختیار کاربران قرار داد. امید است در آینده این سخنان مدیر ارشد مایکروسافت تحقق پیدا کند.