کروم حتی در حالت مخفی هم اطلاعات کاربران را جمعآوری میکند؛ جریمه 5 میلیارد دلاری گوگل
کروم حتی در حالت مخفی هم اطلاعات کاربران را جمعآوری میکند؛ جریمه 5 میلیارد دلاری گوگل
اینطور تصور میشود که حالت مرور مخفی وب یا Incognito برای آن است که اطلاعاتی از سوی کاربر به سرورهای مرورگر و یا وبسایتها ارسال نشود تا کاربر بتواند به راحتی و اطمینان از امنیت دادههای خود، به مرور وب بپردازد. اما به نظر گوگل اعتقادی به این اصل نداشته و حتی در این حالت نیز اطلاعات کاربران خود را جمعآوری و مورد استفاده قرار داده است.
همه مرورگرها دارای حالتی برای مرور مخفی وب هستند که به آنها اجازه میدهد بدون شناسایی شدن توسط وبسایتها به مرور صفحات وب مورد نظر خود بپردازند. اصل در این قضیه آن است که اطلاعاتی نیز از سوی مرورگر ذخیره و یا به منابعی مشخص ارسال نگردد.
در همین حال بنابر گزارش جدید بلومبرگ، تابستان سال گذشته شکایتی از سوی سه کاربر به یکی از دادگاههای محلی ایالات متحده ارسال شده و مدعی آن شده بود که گوگل «یک تجارت ردیابی داده فراگیر» را با اطلاعات کاربران شکل داده و ردیابی داده حتی زمانی که کاربر وارد حالت ناشناس از جمله در مرورگر کروم یا سافاری و دیگر مرورگرها میشود نیز ادامه دارد.
بنابر بخش دیگری از گزارش منتشر شده توسط بلومبرگ، شاکیان مدعی هستند که گوگل حتی زمانی که کاربران قابلیتهای حریم خصوصی را فعال میکنند نیز آنها را زیر نظر دارد. این افراد خواهان محکومیت گوگل و غرامت بسیار سنگین 5 میلیارد دلاری آن شده بودند که یکی از سنگینترین مبالغ غرامت در تاریخ امنیت سایبری است.
گوگل معتقد است که بین کلمات مخفی و نامرئی باید تمایز قائل شد
اما در آن سوی میدان، گوگل تلاش کرده تا این پرونده را با جدیت پیگیری و موارد اتهامات خود را منتفی کند. در این خصوص خانم لوسی کاه به عنوان قاضی منطقهای ایالات متحده که قضاوت در این پرونده را بر عهده دارد در حکم صادره خود اعلام نموده که محل ایراد نحوه کار گوگل در این موارد اتهامی، عدم اطلاع رسانی به کاربران در مورد جمعآوری اطلاعات آنها بوده است. این در حالی است که از نظر فنی گوگل به کاربران متعهد شده تا حالت مخفی دادههای آنها جمعآورری نمیشود.
همچنین گوگل در مستندات ارائه شده خود به دادگاه اعلام نموده که صراحتاً مشخص کرده که حالت «ناشناس» به معنای «نامرئی» نیست و فعالیت کاربران برای وبسایتهایی که مشاهده میکنند، شرکتهای تحلیلی یا خدمات تبلیغاتی که سایت هدف استفاده میکند قابل مشاهده است.
در همین خصوص جوز کاستاندا به عنوان سخنگوی گوگل طی مصاحبهای با The Verge اعلام نموده که این شرکت کلیه ادعاهای مطرح شده در این دعوی را رد و مطرود دانسته و قصد دارد با تمام قدرت از اصول و حق خود در این پرونده دفاع کند.
طبق گفته سخنگوی گوگل، حالت ناشناس کروم به کاربران این اجازه را میدهد که در اینترنت بگردند و در عین حال فعالیت آنها روی مرورگر یا دستگاهها ثبت نشود. او افزود:
ما صراحتا مشخص کردیم که وقتی شما زبانه ناشناس را باز میکنید، وبسایتها میتوانند اطلاعاتی درمودر فعالیت مرورگر شما در این دوره جمعآوری کنند.
به هر حال گوگل درخواست تجدید نظر خود را ارسال کرده و باید منتظر بمانیم و ببینیم که وضعیت این محکومیت که یکی از بزرگترین جریمههای تاریخ دنیای دیجیتال به دلیل مسائل امنیتی است به کجا خواهد انجامید.