علت کندی سرعت اینترنت شبها اعلام شد!
علت کندی سرعت اینترنت شبها اعلام شد!
حتماً شما نیز طی روزهای گذشت متوجه کاهش قابل توجه سرعت اینترنت شدهاید. پس از پیگیریهای به عمل آمده علت اصلی کاهش سرعت اینترنت، موارد زیرساختی و قطع کابلهای زیردریایی در قطر اعلام شد.
کندی و اختلال در اینترنت کیفیت کشور مسئله امروز و دیروز نیست. مدتهاست که کاربران و کسبوکارها با این مسئله دست و پنجه نرم میکنند. در هفتههای اخیر، اما ماجرا به اختلال شدید اینترنت در ساعت ۲۱ به بعد مربوط بود که بهتدریج باعث گسترش اعتراض کاربران شد.
طی روزهای گذشته گزارشهای متعددی در خصوص کاهش سرعت اینترنت منتشر شده تا به حدی رسید که مسئولین امر در وزارت ارتباطات را مجبور به بررسی و اعلام دلایل مشکلات کرد. اما سرانجام پس از مدتی نه چندان کوتاه از شکایات کاربران در فضای مجازی در مورد کند شدن سرعت اینترنت در ساعات پس از ۹ شب، یک مقام مسئول در این مورد اظهارنظر کرده است.
بهتازگی یکی از کاربران توییتر تصویری از پاسخ شرکت مخابرات ایران را که از طریق سامانه ۱۹۵ دریافت کرده بود، مبنی بر «اعمال پالسی و سیاست محدودکننده از سمت شرکت زیرساخت» منتشر کرد. این مسئله شایعه عمدی بودن اختلال اینترنت را در شبکههای اجتماعی مطرح کرد، اما اکنون بار دیگر گفته شده که قطعی کابل عامل این مشکل بوده است.
پیمان قرهداغی، مدیرکل دفتر حفاظت از حقوق مصرفکننده رگولاتوری، طی گفتوگویی با تأیید نامناسب بودن کیفیت اینترنت در ساعات اوج مصرف میگوید:
از چند هفته قبل، مسیر ارتباطات بینالملل زیرساخت از طریق قطر، با قطعی همراه بوده و ۸۵۰ گیگابیت از ظرفیت اینترنت زیرساخت از دست رفته است.
او براساس گزارش شرکت زیرساخت که به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارائه شده، میگوید:
قطعی در دریای مدیترانه و حد فاصل مصر و ایتالیا رخ داده و اپراتور بالادست شرکت قطری اعلام کرده تا ۴ فروردین بهدلیل مانور نیروهای ناتو امکان ورود به حریم دریایی نقطه قطع را ندارد.
با این حال، پیشبینی قرهداغی حاکی از این است که این قطعی حداقل تا ۱۵ فروردین برطرف نخواهد شد.
مدیرکل دفتر حفاظت از حقوق مصرفکننده رگولاتوری همچنین با اشاره به اینکه کیفیت پایین اینترنت در استانهای جنوبی کشور و اصفهان بیشتر از سایر نقاط کشور مشاهده میشود، اعلام نموده که این قطعی معادل ۲۰ درصد کل ارتباطات بینالملل کشور را شامل میشود و میتواند تأثیر فراوانی روی دسترسی کاربران به اینترنت داشته باشد.
قرهداغی در واکنش به پاسخ سامانه ۱۹۵ این موضوع را رد میکند و اعمال هرگونه محدودیت عمدی از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت را تکذیب میکند.
او با اشاره به اینکه کمبود پهنای باند در ساعات اوج مصرف، از سوی کاربران محسوس است، در توضیح پاسخ سامانه ۱۹۵ به امانتداری این سامانه در انعکاس کامل پاسخ اپراتور اشاره میکند و میگوید که «پاسخ منتشر شده، ادعای مرکز پشتیبانی مخابرات ایران است که اعلام اشکال در آن بهدرستی ذکر شده، اما دلیل آن فاقد استناد و [در نتیجه]نادرست است.»
مدیرکل دفتر حفاظت از حقوق مصرفکننده رگولاتوری همچنین به این موضوع اشاره میکند که بخش اعظمی از شکایات مشتریان مخابرات ایران، ارتباطی به زیرساخت ندارد و مربوط به کیفیت نامناسب خدمات مخابرات ایران در نقاط دسترسی و همچنین نحوه پاسخگویی است.
مسئله مهم دیگر این است که چرا پهنای باند ورودی اینترنت به کشور بیشتر نمیشود تا قطعی در یکی از مسیرها باعث دردسر و مشکل برای میلیونها کاربر داخلی نشود.