راهنمای خرید چتر
راهنمای خرید چتر
کاربردهای چتر
باران: کاربرد عمدهی این وسیله در هنگام بارش میباشد. حال این بارش میتواند شامل برف و یا باران باشد. در هنگام وقوع بارندگیهای شدید و طولانی مدت استفاده از چتری که دارای سایهبانی وسیعتری میباشد، راحتی و ایمنی بیشتری را فراهم میکند. البته در مناطقی که بارشها کوتاه مدت، آرام و متوای میباشند مانند مناطق شمالی کشورمان تهیهی چتری کوچک که امکان تاشدن را نیز داشته باشد، انتخاب اصلحتری است.
باد: اگر همزمان با بارندگی شاهد وزش باد نیز باشیم، استفاده از چتر با سایهبان وسیع و عمق زیاد که بوسیلهی دستهای بلند نگه داشته میشود، بهترین انتخاب ممکن است زیرا در این مواقع اگر چتر مانند چترهای تاشو از استحکام کمی برخوردار باشد براحتی میشکند. در هنگام وزش باد امکان دارد که چترهای بزرگ نیز قادر نباشند که بصورت کامل بدن شما را پوشش دهند، در این مواقع بهتر است که سرعت پیادهروی خود را کاهش دهید تا به این ترتیب از خیس شدن قسمتهای تحتانی بدن که پوشش آنها بوسیلهی چتر سخت میباشد، جلوگیری شود.
جلوگیری از اشعهی خورشید: از مدتها قبل استفادهی چترها بعنوان یک وسیلهی تزئینی امری معمول و رایج بوده است. امروزه هم در مناطقی که شاهد تابش عمود و شدید نور خورشید میباشیم، از چترها برای در امان ماندن پوست از آسیبهای احتمالی استفاده میشود. دو نکتهی مهم در هنگام خرید چترهای ضد آفتاب که البته قابلیت ضد آب ندارند و در هنگام بارش با نشتی مواجه خواهیم شد، اول کوچک و قابل حمل بودن آنها است تا کاربر در طول روز با مشکلی در حین جابهجایی مواجه نشود و دوم خرید چتری با سایهبان روشن میباشد، چراکه سایهبانهای تیره با جذب اشعههای خورشید دما سطح زیر خود را افزایش میدهند. البته اگر خریداران هدف استفاده در مناطق ساحلی را دارند میتوانند از چترهای بزرگ استفاده نمایند.
انواع مختلف چتر
چتر کلاسیک: این گونه از چترها دارای دستهای طویل میباشند که به شکلی منحنیوار ساخته شده است. چترهای کلاسیک قابلیت جمع شدن را دارند و در تولید آنها مواد گوناگونی همچون چوب، پلاستیک و فلز مورد استفاده قرار گرفته است که در نتیجهی آن، شاهد سنگینتر بودن آنها در مقایسه با انواعی که در هنگام مسافرت استفاده میشوند، میباشیم. البته این وزن اضافه بیهوده نبوده و استحکام بیشتری را نیز در آنها موجب شده است. سایهبان بوسیلهی عناصر ضد آب ساخته شده که اجازهی هیچگونه نشتی را نمیدهند. بصورت کلی این دسته از چترها به دو مدل تقسیم میشوند. یک مدل دستی میباشد که باز و بسته شدن آن از طریق فشار وارد کردن و حرکت دادن اهرم آن اتفاق میافتد و مدل دیگر خودکار میباشد به این مفهوم که بوسیلهی فشردن یک دکمه میتوان آن را باز و یا بسته نمود.
چتر مینیاتوری و مسافرتی: این گونه از چترها بدلیل ظریف، کم وزن و کوچک بودن در مقابل فشار شکننده میباشند به همین علت در هنگام بارش تند باران و وزش باد مورد استفاده قرار نمیگیرند. چترهای مسافرتی ابعادی کوچک داشته و بصورت رایج شکلی مستطیلی دارند که امکان حمل و نقل آنها را در انواع کیفها و ساکها، به سادگی هرچه بیشتر فراهم کرده است. چترهای مسافرتی از متداولترین گونههای چتر در میان مردم میباشند که بصورت کارکرد خودکار تولید میگردند و دارای دستهای با طول کم هستند.
چتر نگهبان: از این دسته چترها در هنگام ارائهی خدمات استفاده میشود به عنوان مثال هنگامیکه خدمهی یک هتل از زمان خروج از درب اتوموبیلتان تا زمان ورود به درب هتل بر روی سر شما یک چتر نگه میدارد، در واقع از این نوع چترها که استحکام مناسبی دارند به منظور محافظت از شما استفاده میکند. طراحی این دسته به صورتی است که ارائه دهندهی خدمت قادر باشد با نهایت اطمینان از محکم بودن آن در دست بگیرد و با زاویهای مناسب نسبت به دریافتکنندهی خدمت از آن استفاده کند. هزینهای که بابت خرید چتر نگهبان باید پرداخت شود، میزان بالاتری از سایر گونهها را شامل میشود.
نکات مهم هنگام خریدن یک چتر
راحتی در جابهجایی: همانگونه که در ابتدای مقاله ذکر شد، در هنگام خرید یک چتر باید به شرایط جوی منطقهی محل زندگی خود دقت کنید. اگر در منطقهای زندگی میکنید که در آن بارش باران بصورت آرام و کوتاه مدت رخ میدهد و شما مجبور به جابهجا شدنهای متوالی میباشید، گزینهی مناسب، خرید چتری با ابعاد کوچک است که براحتی بتوان آن را حمل کرد.
وزن: در هنگامیکه به صورت متوالی و یا در زمانهای طولانی از چتر استفاده میکنید، متوجه خواهید شد که وزن آن از شاخصهای مهمی است که برای جلوگیری از خستهشدن دستان خود باید به آن بسیار زیاد دقت نمائید. افرادی که از سرویسهای حمل و نقل عمومی استفاده میکنند و مجبورند دفعات متعددی چتر را باز و بسته نمایند، باید از گونههای سبک وزن کمک بگیرند. اما اگر حالتی غیر از این باشد، میتوانند چترهای سنگین و محکمتری را نیز انتخاب کنند.
ابعاد: چترهای با ابعاد کوچکتر براحتی درون کیف و ساک جای میگیرند. بنابراین اگر خریداران از دسته افرادی هستند که مجبورند به صورت متوالی چتر خود را باز و یا بسته نمایند، انتخاب چتری با حداقل ابعاد، بسیار مناسب خواهد بود.
ابعاد سایهبان: اگر در منطقهی محل زندگی شما، بارش بصورت تند و طولانی مدت میباشد که احتمال همزمان شدن وزش باد با آن نیز وجود دارد؛ انتخاب چتری که سایهبان وسیعتری دارد به دو دلیل مناسبتر خواهد بود، نخست محدوهای بیشتری از بدن را پوشش میدهد و دومین دلیل استفاده از قطعات محکمتری به منظور نگه داشتن سایهبان بزرگ میباشد که در کل استحکام بیشتری را فراهم مینماید.
مواد سازندهی سایهبان: سایهبانها از مواد گوناگونی ساخته میشوند. از جملهی این مواد میتوان به PVC، پارچههای دارای تراکم بالا و پلاستیک اشاره کرد. سایهبانهایی که از PVC ساخته میشوند دارای نفوذ ناپذیری بیشتری در مقابل آب هستند که استفاده از آن را در هنگام بارشهای تند مناسبتر کرده است. در مدلهای پیشین در انتهای سایهبان شاهد وجود تعدادی پلاک که دوخته شدهاند، بودیم اما در مدلهای امروزی به منظور متصل ساختن انتهای سایهبان از روشها و مواد مقاومتری استفاده میشود.
اهرم و لولای چتر: اهرم و لولای چتر از قطعات بسیار تاثیرگذار در کیفیت ساخت محصول میباشند. اگر در منطقهای که چتر استفاده میشود وزش بادها شدید را شاهد باشیم، اهمیت این قطعات دوچندان میگردد زیرا باید استحکام چتر در حد بسیار مطلوبی باشد. مواد استفاده شده در ساخت لولای چتر شامل سه دستهی آهن ، آلومینیوم، فایبرگلاس و کربن میباشند.
چترهای کوچک و مینیاتوری از لولای آلومینیومی استفاده میکنند، جنس این لولاها وزن سبک چتر را موجب میگردد که البته بدلیل باز و بسته کردن زیاد چتر و شکننده بودن آلومینیوم شاهد استحکام پائینی در این سری از محصولات میباشیم.
لولاهای آهنی بسیار مستحکم میباشند اما یک نقص بسیار بزرگ دارند و آن امکان زنگ زدن آنها میباشد. به همین علت این چترها فارغ از وزن زیاد خود در مقایسه با سیار گونهها، کاربر را با زحمات زیاد دیگری مواجه خواهند نمود؛ بعنوان مثال پس از هر بار استفاده نیاز است که چتر خشک شود.
لولاهای فایبرگلاس و کربن از بهینهترین انتخابها میباشند بویژه اگر در منقطهی استفاده شاهد اتفاق افتادن زیاد رعد و برق باشیم، چراکه این مواد نارسانا بوده و انرژی الکتریکی را از خود عبور نمیدهند. لولاهای مذکور هم سبکی مناسبی دارند هم استحکام خوبی را برقرار میسازند.
طراحی دستهی چتر
چگونگی طراحی دستهی چتر نیز از موارد مهمی است که باید به آن دقت نمود. دستهی چتر نقش بسیار ویژهای در خستگی دستها و محکم بودن استقرار چتر در دست دارد. اگر طراحی دسته به صورتی مناسب با ساختار دست انسان صورت گیرد موجب کنترل سادهتر و تسلط بیشتر بر محصول میشود. در دستهای از چترهای موجود در بازار شاهد هستیم که نه تنها طراحی متناسب با ساختار دست رعایت شده است بلکه دسته بوسیلهی فوم پوشیده شدهاند که از دست شخص محافظت مینماید و سطح نرمی را فراهم میکند. در زمینهی طراحی این قسمت گاهی با تولیدات خلاقانه و نوآورانهای روبهرو میشویم که استفاده از چتر را بسیار ساده مینمایند.
جمع بندی و نتیجه گیری
سه مسئلهی مهمی که در هنگام انتخاب یک چتر باید به آنها توجه نمود؛ استحکام محصول، شرایط جوی منطقه زندگی فرد و راحتی جابهجایی میباشد.اگر از دسته افرادی میباشید که بصورت مکرر چتر خود را باز و بسته مینمائید مانند افرادی که بازاریاب هستند و مکررا از این مغازه به آن مغازه میروند استفاده از چترهای سبک و کوچک که بصورت خودکار میباشند انتخاب بسیار مناسبی است زیرا تنها بوسیلهی یک دست قادر خواهید بود که بصورت سریع و راحت چتر را باز و یا بسته نمائید. همچنین در هنگام خرید باید به جنس و استحکام فنرها و میلههای موجود بسیار توجه نمود زیرا این قطعات در معرض بیشترین خطر شکستگی قرار دارند. چگونگی اتصال سایهبان به میله بعلاوه حرکت یکنواخت و راحت میله باید مورد بررسی قرار بگیرد. بهترین انتخاب برای جنس لولا و فنر چتر، فایبرگلاس و برای سایهبان PVC میباشد. دلیل مناسب بودن PVC، خاصیت ضد آب بودن ذاتی آن میباشد در حالیکه سایر انواع سایهبان بوسیلهی پوشش نازک پلاستیک خاصیت ضدآب پیدا کردهاند که ممکن در گذشت زمان این لایه از میان برود. همچنین در آخر باید طراحی دسته را مد نظر قرار داد.