نقد و بررسی گلکسی اس 10 پلاس سامسونگ
نقد و بررسی گلکسی اس 10 پلاس سامسونگ
طراحی
پیشرفت چشم گیر اسمارت فون ها سبب شده که دیگر کاربران وجود حاشیه برای نمایشگر گوشی ها را نقص دانسته و تا حدالامکان به دنبال گوشی هایی بروند که کمترین میزان حاشیه را در اطراف نمایشگر خود داشته باشند. از این رو تمامی کمپانی هایی که در زمینه تولید اسمارت فون ها فعالیت داشته همواره تمام تلاش خود را به کار گرفته تا سایز این حاشیه را به حداقل برسانند. این کمپانی ها از روش های گوناگونی مانند بهکارگیری بریدگی مستطیلی و قطرهای و برگرداندن طراحی نوستالژیک کشویی برای حذف کامل حاشیه ها بهره می برند؛ کمپانی قدر سامسونگ اما تمام سعی خود را به کار برده تا به جای استفاده از روش های امتحان شده توسط دیگر کمپانی ها روشی انحصاری برای حل این مسئله بیابد. به هنگام رونمایی از گلکسی اس 10 افراد به لحاظ ظاهری چندان شگفت زده نشدند چرا که تصاویر این محصول پیش از این انتشار یافته بود و علاقمندان با طراحی این گوشی به خوبی آشنا بودند. این گوشی از صفحه Infinity-O برخوردار بوده لذا توانسته به خوبی طراحی تمام صفحه را به کاربران بشناساند. برجسته ترین آپشن ظاهری این اسمارت فون سامسونگ، دوربین سلفی آن بوده که درون روزنه ای مدور و به شکل کپسول واقع در گوشه سمت راست صفحه نمایش تعبیه شده و کمک بسیاری به کاهش سایز حاشیه نمایشگر شده است.
در این گوشی در عین کاهش یافتن ضخامت لبه بالا، حاشیه پایین صفحه نیز بسیار کوچک شده به گونه ای که حتی با بالا رفتن 0.2 اینچی قطر صفحه نمایش، باز هم شاهد 0.5 میلی متری ارتفاع این گوشی خواهیم بود و نسبت صفحه نمایش به بدنه در این دستگاه 87.5 درصد بوده و در واقع 3.3 درصد بیشتر شده است. صفحه نمایش این گوشی هوشمند دارای لبه های خمیده بوده تا کاربر خیلی عالی با محتوای بصری آن ارتباط برقرار نماید؛ اما هنوز در این گوشی نیز برخورد کف دست با لبه ها کارکرد لمسی صفحه را مختل می نماید. این دستگاه فاقد سنسور عنبیه بوده اما با این حال بلندگو مکالمه این بار دزر این گوشی میان فریم فلزی گوشی و لبه بالایی صفحه نمایشگر جای گرفته است.
Infinity-O؛ فصلی نو در طراحی کهکشانیها
با وجود آن که طراحی ظاهری گوشی ها کاملا سلیقه ای بوده ولی تغییر مکان روزنه دوربین در این گوشی به نزدیکی بریدگی قطره ای صفحه نمایش سبب شده حاشیه ها در این گوشی هوشمند به حداقل برسند. قرار گیری این روزنه دوربین تنها از نظر تعداد کمی از افراد مزاحم و آزار دهنده بوده و بقیه این تغییر مکان را بسیار هوشمندانه می دانند. چرا که به طور معمول دوربین سلفی نیز مانند یکی از عناصر نوار اعلان می باشد. طبق ادعای سامسونگ از ابزار برش لیزری ویژه جهت ایجاد حفره درون صفحه بهره گرفته شده تا کوچک ترین آسیبی به پیکسل های کنار دوربین وارد نگردد؛ لذا در این دوربین در مقایسه با آنر ویو ۲۰، کوچک ترین هالی ای در کناره های دوربین سلفی وجود نخواهد داشت. اگر چه صفحه نمایش این گوشی بسیار تغییر نموده اما با این حال فرم کلی این دستگاه چندان تغییری نیافته است. دو طرف صفحه های منحنی شکل گوریلا گلس 6 به حدی ظریف و دقیق به فریم آلومینیومی این دستگاه اتصال داده شده که تشخیص این خطوط اتصال کار بسیار دشواری می باشد. برای صفحه پشت این گوشی تنوع رنگی بسیار بالا بوده و بنابر خواسته کاربر می توان آن را به رنگ هایی مانند مشکی، سفید، آبی، سبز، زرد و صورتی در آورد. رنگ سفید صدفی این پنل پشتی در برخی از زاویه ها سایه هایی به رنگ سبز و صورتی را به خود گرفته که ادغام آن ها با قاب نقره ای و براق این گوشی بسیار دلنشین خواهد بود. می توان ورژن پلاس را با صفحه سرامیکی سفید ومشکی نیز انتخاب نمود که البته لازم به ذکر است این صفحه در مقایسه با مدل شیشه ای آن 23 گرم افزایش وزن خواهد داشت.
سه دوربین این دستگاه به صورت افقی در پشت صفحه کنار یکدیگر جای گرفته که در کلیه ورژن ها دارای پوششی مشکی بوده و چندان در مدل اس ده پلاس زیبا جلوه نمی نماید. قطعا بهترین طراحی دوربین های چندگانه مطلق به ساختار مربعی دوربین میت 20 می باشد. نشان SAMSUNG در زیر این دوربین ها حک شده ولی دیگر در این گوشی از سنسور اثر انگشت استفاده ای نشده است؛ زیرا در این گوشی برای اولین بار در تاریخ ساخت گوشی ها از سنسور اثر انگشت اولتراسونیک بهره گرفته شده است.
این سنسور که موفق به کسب گواهینامه از اتحادیه FIDO نیز گشته است؛ در حوالی لبه پایین صفحه نمایش تعبیه شده و ساخت مدل سه بعدی سنسور اثر انگشت را باعث می گردد؛ لذا از دقت و امنیت بالاتری برخوردار می باشد. اگر چه این سنسور در مقایسه با سنسور هار رایج، زمان بیشتری برای شناسایی اثر انگشت طلب نموده اما با این حال بعد از ثبت آن، شاهد خواهیم بود که کارکرد و اتکاپذیری این سنسور در مقایسه با مدل نوری استفاده شده در وان پلاس 6 T و میت ۲۰ پرو بسیار بالا تر می باشد. ممکن است شناسایی اثر انگشت توسط این سنسور در صورت خیس بودن انگشت مختل گردد، طبق بررسی های به عمل آمده در چنین وضعیتی ممکن است در هر 10 بار دوبار فرایند احراز هویت با مشکل مواجه گردد. برچسبی که به صورت دیفالت بر روی این گوشی بوده در محل سنسور خود دارای روزنه ای می باشد که اطلاعاتی در مورد نحوه کارکرد آن با محافظ شیشه ای در دست نمی باشد.
مهاجرتی موفق به دنیای سنسور های اثر انگشت زیر صفحه نمایش
گوشی گلکسی اس 10 پلاس، دارای صفحه نمایشی 6.4 اینچی بوده و طراحی فول اسکرین آن نیز سبب شده از ارگونومی مطلوبی برخوردار باشد؛ و به راحتی می توان از آن به صورت یک دستی نیز استفاده نمود. این گوشی در عین مجهز شدن به صفحه نمایشی بزرگ تر، موفق شده 14 گرم وزن خود را پایین تر آورده و تنها 175 گرم وزن دارد. این مسئله سبب شده برعکس نمونه هایی چون می میکس 3، به هنگام کار با این گوشی دست دچار خستگی نگردد. باتری مورد استفاده در گوشی گلکس اس 10 به نسبت نمونه استفاده شده در گلکسی اس 9 پلاس حجیم تر شده اما با این حال باز هم از ضخامت آن به میزان 0.7 میلی متر کاهش یافته و تنها 7.8 میلی متر می باشد.
در این گوشی نیز با پیشروی صفحه های شیشه ای از کناره ها، قاب آلومینیومی آن نیز در دو طرف خود به نسب بالا و پایین این گوشی کاهش ضخامت داشته است. دکمه پاور این دستگاه در سمت راست آن واقع شده و به نسب ارتفاع بالایی دارد؛ و این موضوع مستلزم آن بوده که هنگام کار با این گوشی دست به صورت مداوم در حرکت باشد. کلید های کنترل صدا و بیکسبی نیز در لبه سمت چپ این دستگاه جای گرفته و از آن جایی که بافت مخصوصی برای کلید بیکسبی در نظر گرفته نشده است این احتمال بسیار زیاد بوده که این کلید، اشتباها به جای کلید کنترل صدا فشرده گردد. اما اکنون می توان تنظیمات این کلید را به گونه ای انجام داد که فراخوانی آن تنها با دو بار پشت هم فشردن این کلید امکان پذیر باشد. در لبه بالایی این دستگاه، پورتی برای کارت حافظه/ سیم کارت در نظر گرفته شده و در لبه پایینی نیز دریچهی کانال اصلی بلند گو، درگاه USB-C و جک هدفون به چشم می خورند. گوشی گلکسی اس 10 همچنین موفق شده از موسسه IEC گواهی نامه IP68 را کسب نماید؛ و این موضوع حاکی از آن بوده که مقاومت این گوشی در مقابل گرد و غبار بسیار بالا می باشد و فشار آب با عمق 1.5 متری را نیز توانسته تا 30 دقیقه متحمل گشته و دوام آورد.
صفحه نمایش و بلندگو
چندین سال بوده که سامسونگ در ساخت اولد هایی با سایز کوچک بسیار قدرتمند عمل نموده و موفق شده بهترین گوشی ها را در این زمینه عرضه نماید. بالا بودن نور در کناره خمیدگی های گوشی های سامسونگ کم کم به صورت یک قابلیت انحصاری درآمده است. کره ای ها این بار با عرضه مجموعه گلکسی اس 10 بار دیگر صفحه بسیار جدیدی برای گوشی ها را رونمایی نمودند. در گوشی هایی چون سه گوشی سری گلکسی اس ۱۰ و گلکسی فولد برای اولین بار از صفحه نمایش های Dynamic AMOLED. بهره گرفته شده که این صفحه ها از استاندارد HDR10+ پیروی می کنند.
استاندارد HDR10+ در واقع مدل ارتقاء یافته HDR10 بوده که با وجود تحلیل دینامیکی متادیتای محتوا بسیار به روز تر گشته است؛ اما با این حال هنوز متاسفانه محتوای کمتری در مقایسه با دالبی ویژن و HDR10 برای آن یافت می شود. آمازون پرایم نیز به فکر بهره مندی از این استاندارد افتاده است. صفحه به کار رفته در گوشی هوشمند گلکسی اس 10 پلاس نیز مانند روال پیشین دارای لبه های کناری خمیده ای می باشد. در نور های بالا و مشاهده از زاویه های گوناگون، در لبه های هاله ای سبز رنگ به چشم خورده که در گذشته در دو طرف گوشی هایی که صفحه نمایشی خمیده داشتند وجود داشت. سامسونگ توانسته در رابطه با برش حفره صفحه نمایش بسیار حرفه ای عمل نموده و به نسبت مدل های ال سی دی در حوالی آن کوچک ترین هاله ای به چشم نمی خورد.
روشنتر از همیشه، بزرگتر از گذشته
صفحه نمایش Infinity-O به کار رفته در گوشی گلکسی اس 10 پلاس، دارای صفحه ای با وضوح تصویر 3040 در 1440 بوده و در هر اینچ 552 پیکسل داشته و تراکم پیکسلی آن بسیار بالا می باشد. وضوح تصویر را در این نمایشگر حتی می توان از طریق تنظیمات رابط کاربری به فول FHD+ و HD+ تغییر داد ولی در حالت دیفالت گزینه فول اچ دی انتخاب شده است. این صفحه نمایش 6.4 اینچی قادر بود تصاویر و نوشته ها را باکیفیت و وضوح بسیار بالا به نمایش گذاشته و به راحتی می توان تفاوت تراکم پیکسلی آن را با دیگر نمایشگر های فول اچ دی دریافت.
سامسونگ به هنگام عرضه گلکسی اس 10 و نیز اس 10 پلاس در مراسم رونمایی، روشنایی 1200 نیتی صفحه نمایش این گوشی ها را یادآور گشت. این گوشی در واقع در حال حاضر به عنوان روشن ترین صفحه نمایش شناخته می شود. این گوشی موفق به ثبت روشنایی 1125 نیتی در مود تنظیم اتوماتیک نور و نیز آزمون 50 درصد فضای سفید شده که این میزان در واقع به نسبت نمونه های پیشین خود و نیز گلکسی اس 9 پلاس 100 نیت افزایش روشنایی داشته است. در تستی با نمونه ی 100 درصد سفید عدد حاصله 1020 نیت بود. که در واقع این میزان روشنایی نظیر نداشته و کاملا در میان اولد ها یک قابلیت منحصر به فرد محسوب می گردد. اکثر اطلاعات ذکر شده در مراسم آنپکد صحیح بوده و واقعا این گوشی از روشنایی بی نظیری برخوردار می باشد.
کمترین میزان نور در نظر گرفته شده برای صفحه نمایش گلکسی اس 10 پلاس 2.3 نیت بوده که در گلکسی نوت ۹ و اس ۹ نیز به همین میزان می باشد. بنا بر گفته های سامسونگ، نور آبی خارج شده از صفحه اولد گلکسی اس 10 پلاس در مقایسه با نمونه های قبلی از 12 درصد به 7 درصد رسیده است. این صفحه نمایش حتی در زیر تابش مستقیم نور خورشید و به هنگام بازتاب نور نیز کارکردی بی نظیر را دارا می باشد. در این گوشی همچنین به بهترین نحو رویداد Blue Shift با وجود تمامی محدودیت های صفحات اولد کنترل گشته است. قابلیت صفحه نمایش همیشه روشن این گوشی در بین نمونه های دیگر کاملا منحصر به فرد و بی نظیر می باشد.
گلکسی اس 10 حتی با به حداقل رساندن حاشیه صفحه نمایش، مجهز به بلندگو استریو می باشد. در این گوشی نیز مانند نمونه های قبلی در لبه پایین کنار درگاه USB-C کانال اصلی بلندگو جای گرفته و کانال دوم نیز در بین صفحه نمایش و لبه بالا قرار گرفته و کاملا با بلندگو مکالمه هماهنگ شده است. این گوشی از قابیلت پشتیبانی از صدای بهبود یافته (Dolby Atmos) بهره مند بوده و برای برخوردار شدن کاربر از صدایی غنی و فراگیر اسپیکر های این گوشی در مود AKG قرار گرفته اند.
بررسی های انجام شده در مورد این گوشی نیز صدای واضح و فراگیر این بلند گو ها را تایید می نماید. می توان از طریق تنظیمات، دالبی اتموس را فعال نموده و شاهد افزایش بی نظیر شدت صدا در این دستگاه شد؛ اما در چنین حالتی، اعوجاج صدا مخصوصا به هنگام پخش موسیقی های راک یا متال برجسته تر می گردند. این گوشی همچنین دارای جک 3.5 میلی متری هدفون بوده و همراه با هدفون توگوشی AKG عرضه می گردد. این دستگاه به هنگام پخش صدا با هدفون نیز کیفیت صدای بسیار مطلوبی داشته و از آن جایی که از قابلیت دالبی اتموس پشتیبانی نموده صدار را با وضوح کامل و به همراه جزئیات پخش می نماید.
نرمافزار و رابط کاربری
کمپانی سامسونگ در سال 2018 در کنفرانسی که برای توسعه دهندگان برگزار کرده بود، برنامه هایی که برای منتشر ساختن ورژن آپدیت شده رابط کاربری انحصاری خود داشت را مطرح نمود. این ورژن تحت عنوان One UI توانسته تقریبا جای Samsung Experience را بگیرد. در حال حاضر سامسونگ گلکسی اس 10 توانسته پرچم دار کمپانی سامسونگ شده که موفق گشته با رابط کاربری مخصوص خود و نیز برخورداری از اندروید 9 نبوغ و نوآوری بسیار بالای تیم سامسونگ را به خوبی به رخ بکشد.
One UI؛ زیباتر، سریعتر و امیدوارکنندهتر
هدف اصلی سامسونگ از به کار گیری رابط کاربری One UI ایجاد فضای تعاملی مناسب تر بین کاربر و دستگاه می باشد. حتی برای تحقق یافتن این امر حاضر به حذف بخش زیادی از دشواری های Samsung Experience گشته است. برای مثال طراحی لیست تنظیمات دستگاه به نحوی انجام شده که افراد خیلی راحت می توانند به تمامی تنظیمات مورد نظر خود دسترسی داشته باشند. بنا بر ادعای کره ای ها این رابط کاربری One UI کاملا طبیعی بوده و سبب ایجاد تغییر نحوه تعامل فرد با دستگاه گشته است. در این رابط، کلیه کلید ها و گزینه های گوناگون به سمت پایین صفحه نمایش آمده تا خیلی راحت بتوان به آن ها دسترسی داشت.
این رابط جهت تحقق یافتن تجربه بصری آسان ارتقا یافته و تغییر رنگ ها در آن باعث افزایش شفافیت شده است. قابلیت Night Mode نیز سبب شده محیط رابط کاربری روشنایی کمتری داشته تا چشم ها تحت فشار کم تری قرار بگیرند.
دوربین
در حال حاضر دیگر اکثریت گوشی های پرچم دار از کیفیت بسیار بالایی در عکاسی برخوردار بوده و بهترین عکس ها را در روز ثبت می نمایند، از این رو انتخاب بهترین کیفیت در عکاسی، میان آن ها کمی دشوار می باشد؛ اما ثبت عکس هایی باکیفیت در شب کاری بوده که هر نوع گوشی به خوبی از عهده آن برنخواهد آمد. مدل های قبلی گوشی های سامسونگ نیز اگر چه در روز به خوبی قدرت خود را در عکاسی به رخ می کشیدند اما در صورت نبود منبع نوری مناسب از کیفیت عکس های گرفته شده توسط آن ها بسیار کاسته می شد. گوشی هوشمند گلکسی اس 10 اولین گوشی از کمپانی سامسونگ بوده که به دوربین سه گانه مجهز شده است. سنسور های دوربین گلکسی اس 10 بسیار نزدیک به ترکیب سری میت 20 هواوی بوده و مجهز به لنزهای واید و تلهفوتو و اولتراواید می باشند؛ اما در جزئیات میان این دو سری از گوشی ها تفاوت های فاحشی وجود دارد. سنسور اصلی دوربین گلکسی اس 10 دارای وضوح تصویر 12 مگاپیکسلی، ابعاد ۱/۲.۵۵ اینچی و پیکسل های 1.4 میکرومتری بوده و لنز آن نیز مجهز به دیافراگم متغیر f/1.5-2.4 و لرزشگیر اپتیکال تصویر و فوکوس خودکار تشخیص فاز می باشد. سنسور دوم نیز 12 مگاپیکسلی بوده و دارای ابعاد ۱/۳.۶ اینچی و پیکسلهای ۱.۰ میکرومتری می باشد، لنز تله فوتو f/2.4 این سنسور نیز از لرزش گیری نوری، قابلیت زوم نوری 2 برابر و و فوکوس خودکار تشخیص فاز برخوردار می باشد. سنسور آخر این دوربین نیز لنز اولتراواید 12 میلی متری داشته و مجهز به فوکوس ثبت و دیافراگم f/2.2 می باشد.
طبق ادعای کره ای ها، این دوربین میدان دیدی برابر با 123 درجه داشته که دقیقا با میدان دید چشم انسان یکسان می باشد. دوربین سلفی این گوشی هوشمند نیز دارای یک سنسور اصلی 10 مگاپیکسلی و دیافراگمی f/1.9 می باشد. از دیگر قابلیت های این سنسور می توان به فوکوس اتوماتیک Dual Pixel، تشخیص فاز، ضبط ویدئوی هایی با کیفیت تصویر 4k اشاره نمود. دومین سنسور این دوربین سلفی نیز 8 مگاپیکسلی بوده و دارای لنز f/2.2 می باشد. این سنسور نیز وظیفه داشته به هنگام ثبت تصاویر پرتره بهترین عمق را انتخاب نماید؛ ورژن معمولی گلسی اس 10 اما دوربین سلفی تکی داشته و فاقد سنسور تشخیص عمق می باشد. گوشی هوشمند گلکسی اس 10 نیز این امکان را به شما داده تا در میان مود های Spin ،Zoom ،Color point و Blur جلوه بوکه مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
این گوشی حتی این امکان را به کاربر داده تا از قابلیت زوم نوری دو برابر بهره مند گردند؛ ولی برای گرفتن این عکس خود به صورت خودکار دوربینی را انتخاب می نماید. نحوه انتخاب دوربین توسط دستگاه نیز به این صورت بوده که در شرایط وجود نور مناسب از دوربین تله فوتو برای عکس گرفتن استفاده نموده و در شرایط عدم وجود نور کافی از دوربین اصلی بهره گرفته شده تا به شکل دیجیتال بر روی سوژه مورد نظر زوم نماید. اگر چه دوربین تله فوتو نیز در این دستگاه به کار گرفته می شود اما با این حال وظیفه ثبت عکس های پرتره بر عهده دوربین اصلی بوده و حتی چنانچه دوربین تله فوتو نیز مسدود گردد جلوه بوکه به بهترین شکل روی تصویر اعمال می گردد.
بهره مندی گوشی هوشمند گلکسی اس 10 از قابلیت Scene Optimizer سبب شده این گوشی بتواند با کمک واحد پردازش عصبی (NPU) موجود در اکسینوس 9820، خیلی سریع 30 نوع صحنه را تشخیص داده و خود اتوماتیک وار به اصلاح میزان اشباع رنگ ها و نیز میزان درخشندگی تصاویر بپردازد، هر چد که می توان این این قابلیت را غیر فعال نمود، در تنظیمات این قابلیت گزینه هایی چون سه کلید Bright Night برای عکاسی شب، Document Scan برای اسکن نمودن اسناد و Starburst جهت اضافهکردن اتوماتیک پرتو به منابع نور در محیطهای کم نور وجود دارد. نرم افزار دوربین این گوشی چندان تغییراتی در آن حاصل نشده و و مانند گذشته این قابلیت را داشته تا از طریق سوایپ نمودن بین مود های گوناگون، از جمله ثبت تصاویر از غذا، پاناروما، عکاسی حرفهای، فوکوس زنده، عکاسی خودکار، فیلمبرداری، اسلوموشن، سوپراسلوموشن و هایپرلپس در گردش بود. از طریق نوار بالا نیز دسترسی به لیست تنظیمات، زمان سنج، فلش، فیلتر ها، نسبت تصاویر، بیکسبی ویژن و نیز AR Emoji ممکن می شود.
گوشی گلکسی اس 10 برعکس گوشی های میت 20 و پیکسل، از مود عکاسی در شب بی بهره بوده و تنظیمات لازم برای گرفتن عکس در محیط های تاریک به طور خودکار توسط ویژگی Bright Night و تحت قالب مود عکاسی دیفالت فوتو صورت می پذیرد. این گوشی به هنگام عکس گرفتن در محیط های تاریک، از دیافراگم متغیر دوربین اصلی و نیز پردازش نرم افزاری بهره برده و کره ای ها معتدند که این گوشی در چنین حالتی اتوماتیک وار به ادغام چند فریم با یکدیگر جهت ثبت عکس می پردازد؛ اما در این دوربین برعکس گوشی های هوشمند هوآوی، از نوردهی 4 ثانیه ای جهت افزایش جذب نور استفاده نشده است. مود Bright Night زمانی اثر گذار بوده که فضا کاملا تاریک باشد، و حتی نمی توان مدت زمان لازم جهت پردازش عکس توسط آن را تشخیص داد.
یکی دیگر از قابلیت های کاربردی گلکسی اس 10 Shot Suggestions می باشد. این قابلیت به کمک پایگاهی با 100 میلیون عکس، بهترین فریم را به هنگام عکاسی به فرد پیشنهاد نموده و بعد از پذیرفتن این پیشنهاد خود به صورت خودکار عکس را با این فریم انتخاب شده ثبت می نماید. دوربین این گوشی این قابلیت را داشته که ویدئو هایی با کیفیت UHD و FHD و با نرخ بالای 60 فریم بر ثانیه را ضبط نماید؛ ولی در مود فیلم برداری فول اچ دی، از ویژگی Super Steady بهره برده که این ویژگی سبب شده که با بهره مندی از تکنولوژی VDIS، لرزش دست خیلی بهتر از زمان استفاده از قابلیت لرزش گیر گرفته شود.
دوربین گوشی های گلکسی اس 10 و اس 10 پلاس در مود فیلم برداری با کیفیت 4k و با نرخ تصویر 30 فریمی، این امکان را به شما داده تا ویدئو ها را با قابلیت +HDR10 ضبط نمایید، این در حالی بوده که ویدئوهایی که با این شرایط ضبط می گردند به نسبت ویدئو های ضبط شده در حالت عادی، طیف رنگی گسترده تری داشته و جزئیات هایلایت ها خیلی دقیق تر نشان داده خواهند شد. البته لازم به ذکر است که با دوربین گلکسی اس 10 می توان ویدئو های اسلموشن فول اچ دی با نرخ ۲۴۰ فریم بر ثانیه و HD با نرخ ۹۶۰ فریم بر ثانیه را نیز ضبط نمود.
دوربین سهگانه؛ توانمند در روز و امیدوارکننده در شب
در گوشی هوشمند گلکسی اس 10 ویژگی AR Emoji ارتقا یافته است و در حال حاضر علاوه بر قابلیت دنبال نمودن تمامی حرکت های بدن، این توانایی را نیز داشته که رد گیری حرکات چهره را خیلی دقیق تر قبل انجام دهد. برای مثال حرکاتی مانند حرکت زبان یا ابرو ها، چشمک زدن و…
این گوشی همچون قبل، قادر بوده تصاویر را در روز و در صورت وجود منبع نوری مناسب با کیفیت بی نظیری به ثبت برساند. از ویژگی های برجسته عکس های به ثبت رسیده توسط این گوشی هوشمند می توان به رندر دقیق رنگها، گسترهی دینامیکی عالی، تراز سفیدی مناسب و سطح جزئیات بسیار خوب اشاره نمود. همچنین این گوشی پرچم دار سامسونگ، عمل جدا سازی سوژه از بک گراند در عکس های پرتره را با دقت بسیار بالایی انجام خواهد داد و جلوه بوکه اعمال شده بر روی تصاویر بسیار واقعی به نظر خواهد آمد. دوربین سلفی این گوشی نیز با بهره مندی از فوکوس اتوماتیک، توانسته تصاویر را با جزئیات بیشتری به ثبت رسانده، و دوربین تشخیص عمق نیز سبب شده بهترین جلوه بوکه روی تصاویر اعمال گردد.
بازده و کارکرد
سری گلکس اس 10 از کمپانی سامسونگ با بهره مندی از به روز ترین اکسینوس (Exynos 9820) به تمامی بازار ها به غیر از چین و ایالات متحدهی آمریکا که خواهان ورژن مبتنی بر اسنپدراگون 885 می باشند عرضه گشت. اکسینوس برعکس اسنپدارگون دارای لیتوگرافی 8 نانومتری بوده و به عنوان اولین پردازشگر سامسونگ با واحد پردازش عصبی مجزا محسوب می گردد. از این رو این انتظار از گلکسی اس 10 وجود داشته که در حیطه پردازش های مرتبط با هوش مصنوعی مانند تشخیص سوژه و قابلیتهای واقعیت افزوده بسیار قوی عمل نماید.
در ساخت اکسینوس 9820 از تکنولوژی ساخت 8 نانومتری LPP بهره گرفته شده است که قادر بوده به نسبت لیتوگرافی 10 نانومتری LPP، 10 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی نماید. اما لازم به ذکر می باشد که سایر رقیبان با لیتوگرافی 7 نانومتری از جمله اسنپدراگون ۸۵۵ و کرین ۹۸۰، حداقل به حرف، عملکرد و مصرف انرژی مناسب تری در مقایسه با گلکس اس 10 دارند.
پردازش گر مرکزی این دستگاه دارای کلاستری 8 هسته ای، از قبیل ۲ هستهی ۲.۷۳ گیگاهرتزی Mongoose M4 جهت بالا بردن توان پردازشی و ۲ هستهی میانی Cortex A75 با فرکانس ۲.۳۱ گیگاهرتز و ۴ هستهی کممصرف ۱.۹۵ گیگاهرتزی Cortex A55 می باشد. طبق گفته های سامسونگ، در پردازش تک هسته ای 15 تا 20 درصد و در پردازش های چند هسته ای نیز کاهش 40 درصدی مصرف انرژی انتظار می رود. کلیه هسته ها امکان دسترسی به واحد اشتراکی 4 مگا بایتی از حافظه کش L3 را دارند.
اکسینوس ۹۸۲۰؛ هیولای ۸ نانومتری سامسونگ
در پردازشگر اکسینوس 9820 وظیفه GPU برعهده ماژول Mali G76 MP12 می باشد. طبق ادعای سامسونگ، این ماژول قادر بوده در پردازش های گرافیکی تا 40 درصد سبب کاهش مصرف انرژی گردد و به نسبت نمونه های قبلی تا 35 درصد بهره وری انرژی را افزایش داده است. در واقع اکسینوس 9820 اولین پردازشگر سامسونگ بوده که از واحد پردازش عصبی (NPU) مستقل برخوردار می باشد و پیش بینی شده که در مقایسه با اکسینوس 9810 کارکردی 7 برابر سریع تر در پردازش های مرتبط با هوش مصنوعی از خود نشان دهد. مودم LTE اکسینوس 9820 نیز توانسته با پشتیبانی از اتصال Cat.20 سرعت دانلودی معادل 2 گیگا بایت بر ثانیه به ارمغان آورد.
سامسونگ همچنین موفق گشته حافظه رم و حافظه ذخیره سازی ورژن پایه گلکسی اس 10 و اس 10 پلاس را از ۴ / ۶۴ و ۶ / ۶۴ گیگابایت به ۸ و ۱۲۸ گیگابایت ارتقاء بخشد. هر چند که نسخه خاصی از گلکسی اس 10 پلاس نیز با رم ۱۲ گیگابایتی و حافظهی ذخیرهسازی یک ترابایتی به بازار خواهد آمد. حتی می توان به کمک پورت کارت microSD حداکثر تا 512 گیگا بایت حافظه را ارتقاء بخشید. گوشی های جدید سامسونگ نیز فاقد حافظه UFS 3.0 بوده و در جدید ترین گوشی های این کمپانی نیز از حافظه ی UFS 2.1 بهره گرفته شده است.
سامسونگ مدعی است که پرچمدارش به هیچ عنوان دچاری کندی عملکرد و نیز داغی بیش از نخواهد شد چرا که از قابلیت هایی چون سیستم خنککنندهی مبتنی بر محفظهی بخار و بهبود عملکرد براساس هوش مصنوعی و GPU بهینه برخوردار می باشد و حتی این گوشی در شرایط انجام بهترین بازی های اندرویدی به صورت مداوم نیز، از نرخ فریم پایدار تری برخودار می باشد. در گلکسی اس 10 برای خنک ساختن پردازشگر لوله گرمایی جایگزین محفظه بخار شده است. برای پی بردن به عملکرد سیستم خنک کننده گلکسی اس 10 پلاس نیاز به اجرای بنچمارک گرافیک پیچیده Sling Shot Extreme بر روی گوشی می باشد.
باتری
یکی از اصلی ترین انتظارات از کمپانی سامسونگ و گوشی توانمندی مانند گلسی اس 10 پلاس شارژ دهی مناسب می باشد و حقیقتا کمپانی سامسونگ نیز به این مسئله توجه ویژه ای نموده و این گوشی را مجهز به باتری حجیم ۴,۱۰۰ میلیآمپرساعتی نموده است و معتقد است که این میزان ظرفیت کاملا برای یک روز کفایت می نماید. همچنین واحد پردازش عصبی اکسینوس ۹۸۲۰ سبب شده گوشی الگوی مصرفی فرد و کاربری های روتین او را یاد گرفته و از این رو مدیریت طول عمر باتری را به بهترین نحو انجام دهد.
باتری حجیم، شارژدهی عالی و خلاء شارژر قدرتمند
آیا واقعا گلکسی اس 10 پلاس قادر بوده تا 24 ساعت شارژ دهی داشته باشد؟
میت 20 پرو دارای شارژر پر سرعت 40 واتی بوده، این در حالی است که گلکسی اس ۱۰ پلاس مجهز به تکنولوژی Fast Wireless Charging 2.0 و شارژر ۱۵ واتی می باشد. گلکسی اس 10 پلاس در واقع با این شارژر توانسته در 30 دقیقه 32 درصد شارژ گردد و زمان لازم برای شارژ کامل این گوشی تقریبا یک ساعت و 50 دقیقه می باشد. قابلیت PowerShare یا همان شارژ بی سیم معکوس در این گوشی سبب شده که بتوان در حین اتصال به برق و حالت نرمال این گوشی را به پاوربانکی ۹ یا ۴.۵ واتی برای شارژ سایر دستگاههای سازگار با استاندارد Qi تبدیل نمود.
قیمت گلکسی اس 10
سامسونگ چندین سال بوده که طی هر سال دو گوشی جدید را به بازار عرضه می نماید. اما این بار سه عضو از خانواده گلکسی اس 10 را عرضه و روانه بازار نمود. این موضوع سبب شده قیمت آن ها بسیار متفاوت باشد.
قیمت پایه گلکسی اس 9 720 دلار بوده و انتظار می رود که قدیمی ترین نمونه گلکسی اس 10 نیز از قیمتی حول و حوش قیمت گلکسی اس 9 و یا اندکی پایین تر و چیزی حدود 650 یا 700 دلار برخوردار باشد. مدل میانی این گوشی ها نیز از قیمتی 800 الی 820 دلار برخوردار بوده و جدید ترین مدل این خانواده نیز 1000 دلار قیمت دارد.
جمعبندی
بی شک در حال حاضر گوشی هوشمند گلکسی اس 10 پلاس یکی از برترین گوشی های دنیا می باشد. صفحه نمایش فول اسکرین این گوشی از روشنایی فوقالعادهی ۱,۱۲۵ نیتی و عمر طولانی باتری و زبان طراحی بالغ کهکشانی جدید برخوردار بوده و از این رو بر خیلی از رقیبان خود برتری داشته و توانسته به خوبی نظر بسیاری از کاربران را به خود جلب نماید. با وجود متفاوت بودن نظرات در رابطه با حفره صفحه نمایش، باز هم این راهکار از نظر ما بهترین راهبرد جهت دستیابی به نمایشگری فول اچ دی و بدون حاشیه می باشد. از دیگر قابلیت های برجسته این گوشی می توان به گواهیIP68 و پشتیبانی از شارژ معکوس بیسیم اشاره نمود. اما با این حال این گوشی قدرتمند هنوز به لحاظ شارژدهی مناسب از دیگر رقیبان خود از جمله میت ۲۰ پرو با شارژر ۴۰ واتی عقب مانده است.