راهنمای خرید رنگ مو
راهنمای خرید رنگ مو
انواع رنگ مو
رنگ موها به دو گروه کلی تقسیم میشوند:
گروه اول رنگ موهای موقتی هستند که به شکل محصولات مختلفی نظیر اسپری، شامپو، محلول، ماژیک و پودر فشرده عرضه میشوند. این رنگها نمیتوانند به ساختمان مو نفوذ کنند و تنها روی کوتیکول مو که خارجی ترین لایه مو است با ایجاد پوششی از رنگ دانه ها، باعث تغییر رنگ مو می شوند. این نوع رنگ با شستشو پاک می شود. البته ماندگاری رنگ به نوع محصول هم بستگی دارد. یک محصول رنگی ممکن است تنها با یک بار شستشو پاک شود در صورتی که محصول دیگر شاید با 6 تا 8 بار شستشو پاک گردد. معمولا برای میهمانیها یا برای ایجاد رنگی خاص و فانتزی روی رنگ دائمی (با توجه به ساختار محصول) از رنگ موقت استفاده می شود. به عنوان مثال آرایشگر میتواند از یک رنگ موقت برای ایجاد یک هایلایت آبی رنگ روی دسته کوچکی از موها برای میهمانی استفاده نماید.
نوع دیگر رنگ مو که متداول ترین شکل رنگ کردن مو نیز هست، رنگ اکسیداسیون میباشد. مواد موجود در ترکیبات رنگ موی دائمی، قابلیت نفوذ به عمق ساقه مو یعنی کورتکس مو را دارند. در این روش به دلیل تغییر رنگ دانههای ساختار مو، در صورت شستشو پاک نمی شود.
رنگ موهای موقت:
با استفاده از این فرآوردهها رنگ طبیعی مو روشن تر و درخشان تر می شود، همچنین از تندی موهای سفید یا زرد کاسته شده و موهای راه راه و مش شده نیز یکنواخت می گردند. این رنگها برای امتحان کردن یک رنگ مو مناسب هستند زیرا در رنگ مو تغییر زیادی ایجاد نمی کنند و به راحتی و با یک بار شستشو از بین می روند.
دو نوع رنگ موی موقت وجود دارد: رقیقها و غلیظها.
با نوع رقیق آن موها خیلی ملایم رنگ می شوند، در حالی که نوع غلیظ آن رنگ تیره تری ایجاد می کند. اصولا رنگ موهای موقت رقیق به صورت مایع بوده و پس از استفاده، بدون نیازبه آبکشی، به مو مدل می دهند. اثر این رنگها هنگام استفاده در غلظت بالا، عادی نیست. بعضی از این رنگهای موقت به صورت اسپری نیز در فروشگاهها به فروش میرسند.
معمولا از رنگ های تضمین شده و رنگ های مصنوعی تصفیه شده در رقیقها استفاده میشود که از نظر ایمنی مورد آزمایش قرار گرفتند و ادارهی غذا و دارو (FDA) آنها را برای استفاده در غذاها، داروها و لوازم آرایشی تأیید کرده است. به دلیل بی خطر بودن این رنگها، ضرورت انجام تست پاچ روی برچسب بسته بندیها، ذکر نشده است (در تست پاچ، باید 48 ساعت قبل از استفاده، رنگ مو را روی قسمت کوچکی از پوست دست گذاشته و پس از نیم ساعت شسته شود).
رنگ های اکسیداسیون به 2 دسته دایمی و نیمه دایمی تقسیم می شوند:
رنگ های نیمه دائم:
رنگهای نیمه دایم دارای امتیازاتی هستند. از جمله اینکه دارای دوام بیشتری نسبت به رنگ های موقت میباشند، ولی با 4 یا 5 بار شستشو از بین می روند. به همین خاطر در صورتی که از رنگ موردنظر خوشتان نیامد، به راحتی بعد از چند بار شستشو پاک شده و برایتان مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
کاربرد این فرآورده ها آسان بوده و تقریبا طبیعی به نظر می رسند و عکسالعملهای آلرژی کمتری نسبت به رنگهای اکسیداسیون دایمی ایجاد می کنند. از عیوب این رنگها میتوان به دائمی نبودن اثر آنها اشاره کرد، همچنین برای ایجاد رنگی روشن تر از رنگ اصلی مو نمی توانند مورد استفاده قرار گیرند.
رنگهای آلی موجود در این فرآوردهها به ویژه برای نفوذ در مو و سفت کردن مو در نظر گرفته شدهاند. مصرف این نوع رنگها به دلیل نیاز نداشتن به ماده اکسیدکننده یا آمونیاک (که برای رنگهای اکسیداسیون ضروری هستند) و همچنین عدم نیاز به مخلوط شدن با آنها قبل از استفاده، آسانتر است و نسبت به رنگهای اکسیداسیون ملایم تر میباشند. این نوع رنگها اکثرا به صورت مایع بوده، اما تعداد کمی نیز به صورت موس وجود دارند. برای استفاده، باید رنگ مستقیما به مو زده شده، سپس مثل شامپو به تمام قسمتهای مو کشیده شود.
رنگ موهای دائمی :
در سراسر جهان رنگ های دائمی جزو پرمصرف ترین رنگ ها به شمار میآیند و به صورت کِرِم یا خمیر عرضه میشوند. این رنگها با انجام واکنش های شیمیایی وارد ساختمان مو شده و با مخلوط شدن دانه های مصنوعی رنگ آن ها با پیگمنت های طبیعی مو، رنگدانه های بزرگ تری ایجاد می کنند که به صورت دائمی در مو باقی می مانند.
انتخاب رنگ مو
معیارهای متداولی برای انتخاب رنگ مو وجود دارد، معروف ترین آن انتخاب رنگ مو با توجه به رنگ چهره میباشد که این مورد تنها یک قانون کلی بوده و با توجه به سلیقه فرد، علاقه او و آرایش قابل تغییر است؛ بخصوص هنگامی که فرد بخواهد از یک رنگ فانتزی استفاده کند. بهتر است از تجربیات یک آرایشگر حرفه ای در رابطه با انتخاب رنگ مو کمک گرفته شود. چون بسیاری از اوقات فرد بعد از رنگ کردن مو متوجه می شود که رنگ موی او به رنگ انتخابی شباهت زیادی ندارد و این بخاطر تفاوت تن فرعی موجود در رنگ موی فرد است که معمولا آرایشگران با توجه به دانش و تجربه ای که دارند در تشخیص هماهنگی رنگ انتخابی با تن موی فرعی فرد توانا هستند.
شناسایی رنگ مو
امروزه با توجه به تنوع محصولات آرایشی و فراوانی کارخانه های تولید کننده، رنگ مو مطابق با سلیقه های متفاوت تولید می شود و تقریبا اصول شناسایی رنگ مو که توسط همه ی آنها رعایت می شود، یکسان است.
پایههای رنگ مو: رنگها در ده پایه ارائه میشوند که به ترتیب عبارتند از:
- مشکی پرکلاغی = 1
- مشکی طبیعی = 2
- قهوه ای سوخته = 3
- قهوه ای متوسط = 4
- قهوه ای روشن =5
- بلوند تیره = 6
- بلوند متوسط = 7
- بلوند روشن = 8
- بلوند خیلی روشن = 9
- بلوند خیلی خیلی روشن یا پلاتینه = 10
به پایه ی رنگ، عمق رنگ نیز گفته میشود و سایه ای که روی مو می افتد، تن نام دارد که به آن رفله و سایه نیزمی گویند.
هنگام انتخاب رنگ مو باید به این نکته توجه داشت که پایه ی موی خود فرد نیز اهمیت زیادی دارد. همه رنگهایی که بر روی کاتالوگها وجود دارند حتی مشکی پر کلاغی، بر روی موهای دکلره شده امتحان شدهاند. بنابراین یک فرد آسیایی که پایه ی رنگ تیره دارد نباید توقع داشته باشد که رنگ انتخابی بر روی موهایش دقیقا همان تن را به وجود آورد. دستیابی به همان رنگ و رفله نیازمند انجام چند مرحله دکلره یا رنگ مو میباشد. اروپاییها به علت داشتن موهایی با پایه ی روشن، تقریبا رنگ مو از پایه ی پنج به بالا همان رفله را ایجاد می کند. اگر دقت کرده باشید در خانم هایی که موهای سفید بیشتری دارند نسبت به خانمی که رنگ موی مشکی یا قهوه ای سیر دارد، رفله ی رنگ انتخابی بسیار نزدیک به رنگ کاتالوگ مو میباشد.
رنگ موی مرغوب چه ویژگی هایی دارد؟
رنگ موی مرغوب باید 6 ویژگی زیر را دارا باشد:
- ایجاد شفافیت و درخشندگی
- قابلیت پوشانندگی کامل
- خواص پایداری بیشتر
- سازگاری با پوست
- ایجاد رنگ طبیعی
- نرمی در مو
در مقابل، رنگ موی نامرغوب معمولا باعث کدر شدن مو و خشک شدن آن می شود؛ همچنین تمام سطح مو را پوشش نمیدهد.
چه رنگی بیشتر به شما می آید؟
افراد از لحاظ رنگ پوست و ظاهر در دو دسته گرم و سرد قرار میگیرند. در انتخاب رنگ مو باید توجه داشت که این رنگ ضد رنگ پوست باشد تا باعث خنثی شدن آن و جذاب تر شدن چهره شود. به طور کلی، افراد لاغر و افرادی که پوست های تیره دارند جزو دسته سرد و اشخاص چاق و افرادی که پوست روشن، سفید و سرخ دارند جزو دسته گرم طبقه بندی می شوند.
1. رنگهای مناسب افرادی که جزو دسته سرد هستند:
- رنگهای شرابی
- مسی
- شاه بلوطی
- طلایی
- فندقی
- بادامی
- آجری
2. رنگهای مناسب برای افرادی که جزو دسته گرم هستند:
- بلوند خاکستری
- زیتونی
- صدفی
- قهوه ای مات
- بلوند دودی
شرکت هاي سازنده
شرکت هاي زيادي هستند که در زمينه توليد و عرضه رنگ مو فعاليت مي کنند. مورست، گليس، کريستال، هاروست، مارال، ايوروشه، نلي، آون، لافار، موپک، آلپسين، ديترون، بيوتا، لي لي نايت، والنسي، رنه بلانش، بون هير، بيول، اتود، پلانتور، اپتيما، بريول، هاليوود استايل، سينره، نايس، ريچنا، لورآل، ماي، سايوس، ريتون، آدرا، رديست، پي سي، انرژي، آردن، بس، ايوا، سيتي لايف و … از مطرح ترين برند هاي زمينه توليد رنگ مو هستند.
قيمت
قيمت رنگ مو به عوامل مختلفي بستگي دارد. حجم بسته بندي، شرکت سازنده، مدت زمان ماندگاري و … از موارد تاثيرگذار در قيمت رنگ مو هستند. به طور کلي قيمت رنگ مو ها در محدوده 20 هزار تومان تا 2 ميليون تومان قرار مي گيرد.
در هنگام خريد لوازم آرايشي و بهداشتي مثل رنگ مو، حتما به اصل بودن برند آن توجه کنيد. همچنين سعي کنيد محصولات مورد نظرتان را از سايت ها و فروشگاه هاي معتبر خريداري کنيد. از آنجا که مواد آرايشي و بهداشتي و به ويژه رنگ مو، به طور مستقيم بر روي مو ها استفاده مي شوند وتاثيرات مستقيمي را بر ساختار و زيبايي موهاي شما دارند، استفاده از رنگ مو هاي غير استاندارد، ممکن است صدماتي را به مو هاي شما وارد کند و آن ها را ضعيف و آسيب پذير کند.